You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Posting Freak
Unutkanlığa son!
Bilim adamları hafıza kaybına neden olan proteini buldu
]
]
Yaşlılığa bağlı hafıza kaybına neden olduğu sanılan protein bulundu.

Fransız bilim adamları, Alzheimer hastalarında olduğu gibi sağlıklı kişilerde de yaş ilerledikçe beyindeki miktarı artan presenilin 1 proteininin hafızaya zarar verdiğini belirledi.

Mutasyona uğradığında 40-50 yaşındaki kişilerde de Alzheimer'a neden olan bu proteinin rolünü bulmak için kolları sıvayan bilim adamları önce mutasyona uğramış protein verilen fareler üzerinde araştırma yaptı. Ancak bilim adamlarını, beklenmedik şekilde, normal proteine sahip kontrol grubundaki fareler şaşırttı.

Araştırmacılar, yaş ilerledikçe bu proteinin fazla üretilmesinin hafızada anormalliklere neden olduğunu gördü.

Journal of neurosciences" dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, proteinin sinir hücreleri arasındaki temas noktalarının (snaps) esnekliğinde anormalliklere neden olduğunu, dolayısıyla presenilin 1'in sinir hücrelerini zehirliyor olabileceğini belirttiler.

Fransız "Le Nouvel Observateur" dergisinin internet sitesinde de yayımlanan makalede bilim adamları, yaşlanma sürecinde bu proteinin hafızaya ilişkin bilişsel faaliyetlere zarar verdiğinin sanıldığını vurguladılar.
'Bu memleket tarihte Türk'tü,
bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.'


[Resim: image.php?type=sigpic&userid=470&dateline=1289541562]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.