You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üç vakit namaz olur mu?

Üç vakit namaz olur mu?

Administrator
Üç vakit namaz olur mu?
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan'ın "Namaz 3 vakit kılınabilir" sözüne din hocalarından destek geldi.

Prof. Dr. Doğan Kanal 1'de yayınlanan "Muhabir" adlı televizyon programında İslam'da namazın 5 vakit yerine 3 vakit kılınabileceğini söylemişti. Bu konuda ilahiyat hocalarının görüşleri şöyle:

Prof Dr. Ali Köse: 3 vakitte namaz kılmak İslam'da namazların birleştirilmesi ile alakalı. Öğle ile ikindinin, akşam ile yatsının birleştirilmesi. Zorunluluktan kaynaklı bir durum Peygamberimiz de bunu uygulamıştır. Ayrıca Şii kültürünü tanıyanlar da bilir. İran'da da günlük ibadet 3 vakittir. Zorunlu durumlarda namazların birleştirilerek kılınmasındaki amaç 5 vakiti 3 vakite indirmek değil. Gerektiğinde 5 vakit namazı 3 vakitte kılmaktır.

Prof. Emrulllah Yüksel: Namazlar birleştirilebilir. Beş vakit üç vakitte de birleştirilebilir. Bu seferiye veya bunun benzeri sıkışık durumlarda uygulanır.

Prof. Abdullaziz Bayındır: Namazlar 3 vakitte birleştirilebilir. Öğle ikindiyle, akşam da yatsıyla birleştirilir. Bu zorunlu hallerde gerçekleştirilir. Yolculuk, toplantı, sıkıntılı durumlar gibi.

Kemal Pehlivanoğlu/Sabah
Posting Freak
Üç vakit namaz olur mu?

Bence 5 bile az,10 rekat kılınki, bize zarar vermeyesınızSmile
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.