You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?

Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?

Administrator
Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?
Türksat 4A uydusu, bu gece yarısından sonra devreye girecek. Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?..

Geçen 14 Şubat’ta fırlatılan, 15 Temmuz’da tam hizmete girmesi planlanan ancak son anda ertelenen Türksat 4A uydusu, bu gece yarısından sonra devreye girecek.

Yeni uydunun hizmete girmesi nedeniyle çanak antenin yönü değiştirilmeyecek ancak, televizyon kanalları yeni frekanslara taşınacak. Uydu alıcılarını yeniden taratmayan veya frekansları eklemeyenlerin mevcut kanalları izleyemeyecekleri hatırlatıldı.

AYAR NASIL YAPILACAK? (Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?)

Yeni Türksat 4A uydusu yarın sabaha karşı devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500′e yaklaşacağını açıkladı. Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi.

Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek ’Şebeke Taraması’ yapılması gerektiği vurgulandı. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.

Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.’nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

SÖZCÜ
Administrator
Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?
Türksat 4A uydusu nasıl ayarlanır?
]Uydu alıcılarını yeniden taratmayan veya frekansları eklemeyenlerin mevcut kanalları izleyemeyecekleri hatırlatıldı.

Demek ki Uydu Alıcılarımızda yeniden tarama yapacağız ve otomatik olarak sistem kendini güncelleyecek Smile


İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.