You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Türkiye'deki Antik Kentler - Eflatunpınar

Türkiye'deki Antik Kentler - Eflatunpınar

Posting Freak
Türkiye'deki Antik Kentler - Eflatunpınar
Türkiye'deki Antik Kentler - Eflatunpınar

Eflatunpınar Beyşehir Gölü kıyısında ve Beyşehir[Resim: www.zohreanaforum.com] Konya ilçesi sınırları içerisinde[Resim: www.zohreanaforum.com] yaklaşık M.Ö.1300 yıllarına tarihlendirilen Geç Hitit kalıntılarının ve özellikle de bir anıtın bulunduğu bir arkeolojik alandır (höyük). Tarihi Eski Yunan filozofu Eflatun'dan (Plato) 1000 yıl öncesine dayanmakla birlikte[Resim: www.zohreanaforum.com] halk arasında bu şekilde adlandırılagelmiştir.


[Resim: 91.jpg]


Eflatunpınar'da ayrıca[Resim: www.zohreanaforum.com] 15. yüzyıl da[Resim: www.zohreanaforum.com] Otlukbeli Savaşı öncesindeki dönemde[Resim: www.zohreanaforum.com] Osmanlı Devleti'ne karşı Karamanoğulları Beyliği'ne yardım eden Akkoyunlu Devleti'nin kuvvetleri ile Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Şehzade Mustafa komutasındaki Osmanlı kuvvetleri bir savaş cereyan etmiş ve savaştan Osmanlılar galip çıkmıştır.


Eflatunpınar kalıntıları[Resim: www.zohreanaforum.com] Beyşehir Gölü çevresindeki pek çok diğer arkeolojik alan gibi[Resim: www.zohreanaforum.com] derinlemesine arkeolojik araştırmaların gerçekleştirilmesini beklemektedir.
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.