Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın bugün İmralı adasında bulunan bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştükleri ve Ada'dan döndükleri belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sürdüğünü açıklamasından sonra gündeme gelen BDP'nin İmralı ziyareti bugün gerçekleşti. Dün Ankara'dan İstanbul'a geçen DTK Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP'nin avukat olan Batman Milletvekili Ayla Akat'ın bugün İstanbul'dan İmralı adasına gittikleri ve Abdullah Öcalan ile görüşüp adadan döndüklere bilirtildi.
Gün boyu yaşanan bu gelişme ile ilgili hiç bir BDP yetkilisi açıklama yapmezken, adadan dönen Türk ve Akat ile BDP'nin görüşeceği ve görüşmeye ilişkin açıklama yapılıp yapılmayacağına sonra karar verileceği belirtildi. BDP ve PKK'nın Avrupa sorumluları Başbakan'ın açıklamalarından sonra İmralı'dan gelecek olan haber ve açıklamaların kendilerini bağlayacağını açıklamışlardı.
SON GORUSMELERINIZ OLSUN INSALLAH.. SEHITLERIMIZE ASKERLERIMIZE YAZIK GOZ GORE GORE TOPRAK OLUYORLAR.
Türk ve Akat Öcalan ile görüştü
Konu Sahibi / Yazar
akbulut
Kategori / Forum
Güncel Olaylar
Yorumlar / Cevaplar
0
Okunma / Görüntüleme
2074
Türk ve Akat Öcalan ile görüştü
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi