Suriye muhaliflerine ve Özgür Suriye Ordusu'na silah, mühimmat, askeri kıyafet ve teçhizat yardımı yapıldığı yönündeki iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a "Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki eski üniformalar ne yapılmaktadır?" diye sordu.
Meclis Başkanlığı'na sunulan soru önergesinde, "Suriye'de yaşanan iç savaş sonrasında Özgür Suriye Ordusu ve muhalif gruplara silah, mühimmat, askeri kıyafet ve teçhizat yardımı yapıldığı haberleri" hatırlatıldı.
Önergede Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "TSK envanterinden 2012 ve 2013 yıllarında yabancı ülkelere askeri malzeme hibesi yapılmış mıdır, yapıldı ise bu ülkeler hangileridir ve ne tür malzemeler hibe edilmiştir?" soruları yöneltildi.
20 Mayıs 2013
Cumhuriyet.com
TSK, Suriyeli muhaliflere silah gönderdi mi?
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler