You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Tereyağı mı, yoksa margarin mi?

Tereyağı mı, yoksa margarin mi?

Posting Freak
Tereyağı mı, yoksa margarin mi?
Sabah kahvaltılarının değişmez bir parçası olan margarin veya tereyağını ekmeğin üzerine sürüp bal, reçel veya kaymakla birlikte yemenin tadına pek çok kişi doyamaz.


Özellikle kolesterol sorunu olan insanlar bu yağların kendileri için zararlı olduğunu bilir, buna rağmen vazgeçemez. Peki kalp sağlığınızı korumak için tereyağı veya margarinden hangisini tercih etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?
Mayo Clinic'in haberine göre, Margarin bitkisel yağlardan yapılmıştır ve bu nedenle kolesterol içermez. Aynı zamanda tereyağına göre margarinde tekli ve çoklu doymamış yağlar fazladır. Bu yağ çeşitleri doymuş yağın yerine kullanılınca kötü kolesterolün düşmesine yardım ediyor. Diğer yandan tereyağı ise hayvansal yağlardan üretiliyor. Kolesterol ve yüksek seviyede doymuş yağ içerir.
Fakat margarinlerin hepsi için çok sağlıklı diyemeyiz, hatta bazı margarinler, tereyağından daha kötü olabilir. Genelde, tereyağından daha sert olan margarinler daha fazla trans yağ içeriyor. Bu nedenle paket margarinler genellikle yayık, yumuşak olanlardan daha fazla trans yağ içerir. Doymuş yağ gibi trans yağ da kan kolesterolünü ve kalp hastalığı riskini artırır. Ayrıca trans yağlar iyi kolesterol seviyesini de düşürür. Yumuşak margarin (benecol) gibi ekmeğe sürülenler bitki stenolleri ve sterolleriyle takviye edilmiştir ve kandaki kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Ekmeğe kolayca sürülebilen margarinler almadan önce etiketin arkasındaki besin değerlerini okuyun ve özellikle içerdikleri doymuş yağ ile trans yağ miktarlarına dikkat edin. Margarin tadını sevmiyorsanız ya da tereyağını tamamen bırakmak istemiyorsanız, dövülmüş ya da eğer bulabilirseniz diyet tereyağı kullanın. Bir başka öneri olarak da tereyağı, zeytinyağı ya da kanola yağı karışımı ürünleri deneyebilirsiniz. Uzmanlar bu ürünleri kullanırken de aşırıya kaçmamanızı tavsiye ediyor.
[Resim: 7666useyin.jpg]
Posting Freak
Tereyağı mı, yoksa margarin mi?
Tabiki margarin.ŞimdiSmile

Margarinin üretilmesi sıvı yağların doymamış yağ asitleriyle doyurulmasıyla olduğu için bitkisel kaynaklılara işlenebilir sadece hayvansal kaynaklılara işlenmez.Bu yüzden bitkisel kaynaklıdır.Fazla yağ vücuda,kiloya damarlara,cilde zararlıdır.Bu yuzden herşeyin bitkisel kaynaklısı iyidir.
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.