You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

'Talimatı Ağar verdi'

'Talimatı Ağar verdi'

Posting Freak
'Talimatı Ağar verdi'
Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, Ankara’da yürütülen faili meçhul cinayetler soruşturmasında verdiği ifadede, Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal’ın öldürülmesi olayında gözaltına alınan üç özel harekâtçıyı, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın talimatı üzerine İstanbul Emniyeti’nden alarak Ankara’ya getirdiğini söyledi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel tarafından önceki gün 4 saat sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece “suç işlemek amacıyla kurulan örgütün faaliyetleri çerçevesinde birden fazla adam öldürmek” iddiasıyla tutuklanan İbrahim Şahin’e, Ömer Lütfi Topal cinayeti de soruldu. Edinilen bilgiye göre İbrahim Şahin savcıya verdiği ifadede, Topal cinayeti sonrasında üç özel harekâtçının gözaltına alınması üzerine dönemin İçişleri Bakanı Ağar’ın kendisine İstanbul’a gitmesi talimatını verdiğini belirterek, bu emirle gözaltındaki polisleri Ankara’ya getirdiğini söylediği kaydedildi.

Emperyal Kumarhaneleri işletmecisi Topal, 28 Temmuz 1996 gecesi Yeniköy’deki evine giderken, 34 BTG 96 plakalı otomobilinde kalaşnikoflarla çapraz ateşe alınarak öldürülmüştü. Olay yerinde bulunan silahın şarjöründe Susurluk kazasında ölen ülkücü Abdullah Çatlı’nın parmak izi bulunmuştu. Aynı gün polise telefonla yapılan bir ihbarda, olayı gerçekleştiren kişilerin 34 KN 288 plakalı araçla kaçtıkları bildirilmiş ve bu araç İstinye Polis Karakolu idaresinde terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Cinayeti işledikleri şüphesiyle özel harekât polisleri Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy ve Oğuz Yorulmaz gözaltına alınmıştı. Olayın duyulmasından sonra Sedat Bucak, İstanbul İl Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu’na telefon açarak bu kişileri gözaltından kurtarmaya çalışmıştı. Ardından ise Şahin bizzat İstanbul’a gelerek gözaltındaki polislerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmesini sağlamıştı. Üç özel timci serbest bırakılmıştı.
13 Ekim 2011
Cumhuriyet
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.