Sosyal medyanın gücü şüphesiz ki tartışılmaz. Artık çoğu kişi yüklediği bir fotoğraf veyahut video ile kendini dünyalara tanıtabiliyor. Geçen yazımda da belirttiğim gibi hemen hemen herkesin sosyal ağlarda en az bir profili bulunmakta. Dediğim gibi sosyal medyanın gücü tartışılmaz ve bu medya özellikle son zamanlarda oldukça kullanışlı halde geldi. Gezi olaylarında klasik medyanın 3 maymunu oynaması, Twitter ve Facebook'un ön plana çıkması bu kanımı destekliyor diye düşünüyorum.
Fakat bu durum beraberinde tehlikeli bir vaziyet yaratıyor. Sizlere bu yazımda bu tehlikelerden ve oluşabilecek olumsuz durumlardan bahsedeceğim.
Bildiğiniz gibi elimizin altında birçok sosyal platform bulunmakta. Twitter, Facebook, Instagram ve dahası. Bu bahsi geçen sosyal ağlarda "fenomen" diye bildiğimiz ve yazdıkları yazılara, gönderdikleri resimlere, yükledikleri videolara güldüğümüz, takdir ettiğimiz insanların, başkalarını olumsuz yönde etkileyebileceğini de düşünmemiz gerekiyor. Düşünsenize bir video atıyorsunuz 10.000 kişi beğenip, yarısı o videonun altına sevgi dolu cümleler atıyor. Bunları görüp, "benim ne eksiğim var" diyerek farklılık yaratmak isteyenler, sosyal popülaritenin kurbanı olma yolunda ilerliyorlarsa ne olacak?
Bu soruyu sorma sebebim şu an internette gezinen ve tahminimce çoğunuzun izlediği bir videodur. Bu olayda kesinlikle kim haklı, kim haksıza girmiyorum. Şu an millet ikiye bölünmüş durumda. Kimi o haklı, kimi bu haklı diyor. Benim sadece sormak istediğim bir soru var: Acaba videoyu çeken arkadaşımız, bu videoyu mağdurluğunu göstermek için mi çekti, yoksa fenomen olmak için mi?
beyn.org
Sosyal popülaritenin kurbanı olmak
Konu Sahibi / Yazar
donanma44
Kategori / Forum
Sosyal Medya-Dijital Pazarlama
Yorumlar / Cevaplar
1
Okunma / Görüntüleme
3972
Sosyal popülaritenin kurbanı olmak
Sosyal popülaritenin kurbanı olmak
Alıntı:Bu soruyu sorma sebebim şu an internette gezinen ve tahminimce çoğunuzun izlediği bir videodur. Bu olayda kesinlikle kim haklı, kim haksıza girmiyorum. Şu an millet ikiye bölünmüş durumda. Kimi o haklı, kimi bu haklı diyor. Benim sadece sormak istediğim bir soru var: Acaba videoyu çeken arkadaşımız, bu videoyu mağdurluğunu göstermek için mi çekti, yoksa fenomen olmak için mi?
Aynı kişinin başka videoları da var sanırım. Kendini göstermek için diye düşünüyorum fakat kendini yararlı işler yaparak da farkettirebilirdi. İnsanlar o kadar tuhaflar ki facebook twitter,ınstagram ve seninde dediğin gibi dahası olan bir çok sosyal ağda artık birşey paylaşabilmek adına gezip tozup resim koyuyorlar
) yada yukarıda ki video gibi saçmalıyorlar. Bence şunu sormalıyız. Nedir bu farkettirme, insanlar beni beğensin çabası?
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler
Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.
Mürşit Zöhre Ana..
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler
Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.
Mürşit Zöhre Ana..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi