Stuttgat kenti Arena Kulturhaus salonunda Anadolu Alevi Kültür Merkezi’nin düzenlediği ve bölgede çok sayıda kişi ve kurumunda destek olduğu geceye bine yakın kişi katıldı.
’Alevi Kültür Şöleni’adı altında yapılan geceye Türkiye’den katılması beklenen HDP miletvekilleri Osman Baydemir ve Erdal Ataş Türkiye’deki sıcak gelişmeler savaş nedeniyle katılmazlarken, Fedaral temsilcisi Feda Pirler, Pir Rıza Yağmur ve Pir Ali Balı ve Anadolu Kültür Merkezi yetkilisi birer konuşma yaptılar.
Konuşmalarda Türkiye’de yaşananlara sessiz kalmanın insanlık suçu olduğu belirtildi. Diyarbakır, Sur ve Cizre’de aylardır süren çatışmalarda çok sayıda sivilin ölümün yanı sıra yüzbinlerce kişinin yerinden yurdundan adeta sürgün edildiklerini belirten konuşmacılar sessizlik sürerse sıranın Alevilere, solculara ve devrimcilere geleceğini öne sürdüler.
Konuşmacılar barış sürecine derhal dönülmesini ve ölümlerin son bulmasını istediler.
Konuşmaların ardından sahne alan Rojda, Cemil Koçgün, Ozan Emekçi, Şiyar Munzur, Ozan Çömert, Seydo Hazar Türkçe ve Kürtçe ve Zazaki türkü ve deyişler okudular.
Gece gece geç saatlere kadar sürdü.
STUTTGART Â Mehmet KILINÇ
’SIRADA ALEVİLER Mİ VAR?’ | YeniPosta
Âsirada aleviler mi var?Â
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana