You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sığırlar %80 insana benziyor!

Sığırlar %80 insana benziyor!

Posting Freak
Sığırlar %80 insana benziyor!
[FONT="Courier New"]Uluslararası bir bilimadamları ekibi, sığırların gen haritasının ilk taslağını çizdi.



Science dergisinde yayımlanan çalışmada araştırmacılar, sığır genlerinin yüzde 80 oranında insanlarla aynı olduğunu belirtti. Uzmanlar bu çalışmanın, daha kaliteli et ve süt üretimi ile daha sürdürülebilir bir tarıma katkıda bulunacağına inanıyor.
Ayrıca insan sağlığıyla ilgili araştırmalara da etkisi olabileceği belirtiliyor. Şimdi de 25 ülkedeki 300'den fazla bilimadamı sayesinde, sığırların gen haritasının ilk taslağı da çizilmiş oldu.



Sığırların 22 bin geni bulunuyor ve bunun yüzde 80'i insanlarınkiyle aynı. Araştırmacılar sığırların kromozon ve DNA yapısının da fare ve sıçanlara kıyasla, insana daha çok benzediğini söylüyor.
Uzmanlar, farklı cins sığırların genetik haritalarını kıyaslayarak, besicilik yöntemlerinin de değişebileceğini belirtiyor.
Çalışmayla, sığırlardan hem daha çok et ve süt almayı, ayrıca ürettikleri karbon salımlarını azaltmayı umuyor.
Bilimadamlarının sığırların genleriyle ilgili öğrendikleri ilginç bir diğer şeyse, bazı genlerin nereden geldikleriyle ilgili.
Adaelaide Üniversitesi'nden Profesör David Aldeson, "Genlerin bir kısmı, uzak geçmişteki bir noktada sığırların atalarına yılanlardan geçmiş. Yani sığır geninin yüzde 25'i yılanların atası olan bir sürüngenden. Bu bir noktada sığır genlerine transfer olmuş." diyor.
Uzmanlar, insan ve sığır genleri arasındaki benzerliğin, deli dana hastalığının tedavisiyle ilgili araştırmalara da yeni bir ışık tutacağını düşünüyor.
Sığır genlerinin çözüldüğü araştırma altı yıl sürdü ve 35 milyon dolara mal oldu.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Sığırlar %80 insana benziyor!
Biz sığır olmasak bu kadar olumsuzluklar karşısında öyle bön bön bakarmıyız. ilk defa
doğru bir çalışma yapmışlar.
Cihana gelmişim Mustafa diye
Atatürk büyüktür sıfat kim ile
Allahın yolunda dervişler ile
Mürşüt kapısıdır Zöhre Ana size


PİR ZÖHRE ANA

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.