You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Posting Freak
Shp kaynıyor
Cumhuriyet
07.07.2009


[B]SHP KAYNIYOR: Göğüş istifa etti, Ergün vazgeçirildi[/B]

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün’ün bir gazeteye yaptığı açıklamaların ardından başlayan parti içi tartışma istifalarla devam ediyor. SHP kurucularından eski Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş partiden istifa ettiğini açıklarken, Genel Başkan Ergün’ün de istifadan partililerce vazgeçirildiği öğrenildi.

SHP kurucu üyelerinden ve eski Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş, dün yaptığı yazılı açıklamada “SHP’nin SHP olmaktan çıktığını” belirterek partisinden istifa ettiğini açıkladı. SHP Genel Başkanı Ergün ve parti meclis üyelerinin çalışma ve söylemlerini bir süredir izlediğini belirten Göğüş, Hüseyin Ergün’ün partinin temel değerlerini yok eden, AKP’nin çabalarını destekleyen söylemlerde bulunduğu savundu. Ergün’ün görüşlerinin SHP tüzüğüne işlenen sosyal demokrasinin evrensel değerlerine de Atatürk devrimleri ve aydınlanma çağına olan inanca zıt görüşler olduğunu kaydeden Göğüş, “Biz emek verdiğimiz partimizin gelmiş olduğu bu durumdan üzüntü duymaktayız. SHP, SHP olmaktan çıkmıştır” dedi.

Bu arada SHP’nin 27 Haziran’da yapılan MYK toplantısının sert tartışmalara sahne olduğu ve Genel Başkan Ergün’ün istifa noktasına geldiği ortaya çıktı. Tepkiler üzerine istifa edeceğini açıklayan Ergün’ün MYK üyeleri tarafından istifadan vazgeçirildiği öğrenildi.

"İlim Çin'de de olsa gidip alınız."- Hz. Ali.

"İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır."- Hacı Bektaşi Veli.

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." -Atatürk.


Söz bir, söyleyen bir.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.