You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz

Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz

Administrator
Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz
[COLOR=#404040] Neue] Makedonya’da bulunan ve uzun zamandır Selefi grupların işgali ve baskısı altında tutulan Harabati Baba Tekkesinde Cem yapacağız. [COLOR=#404040] Neue] Kalkandelen’deki (Tetova) 500 yıllık Alevi – Bektaşi tekkesini işgal eden Selefi gruplar Tekkedeki Bektaşi Babalarını kaçırmaya çalışıyorlar. 2004 yılında NATO Helsinki Komitesi’nin, işgalci grubun dergahtan çıkartılması yönünde kararı bulunmasına ragmen Makedonya hükümetinin bu kararı yerine getirmiyor. AKP Hükumeti de İşgalci Selefi gruba açık destek veriyor. [COLOR=#404040] Neue] Harabati Baba Tekkesi, 24 bin metrekare alana, arazisinde birçok yapı ve bahçeye sahip. Selefi grubun işgali nedeniyle Bektaşilere ibadetleri için yalnızca 80 metrekarelik bir alan bırakılmış durumda. Selefi grup 2002 yılında kalaşnikoflu militanlarıyla birlikte Dergaha girip işgal etmişti. [COLOR=#404040] Neue] 21 Mart Cumartesi akşamı Avrupa’dan ve Türkiye’den katılacak bir çok Alevi kurum temsilcisi ile birlikte Harabati Baba Dergahında yapılacak Newroz – Nevruz Cemine katılacağız. Dergahımızı Selefi gruplara teslim etmeyen ve bu konuda bir koç tacize ve kundaklamalara karşı direnen Bektaşi Babalarımıza desteğimizi sunacağız.

[COLOR=#404040] Neue] Ali Kenanoğlu
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği

turkalevi.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana
Member
Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz
Harabati Dergahına yapılan bu açık saldırıyı kınıyoruz. Selefi , Vahhabi anlayışı Emevi anlayışının devamı niteliğindedir. Bu anlayışta dine, inanca, mezhebe asla ve asla hoşgörü, sevgi, saygı yoktur. Mart ayında yapılan bu ziyaret umarım hedefine ulaşmıştır. Türkiye'nin de böyle bir durumda Selefi alçaklara destek vermesi çok korkunç ve üzücü bir durumdur.
Member
Selefilerin İşgalindeki Harabati Baba Dergahımıza Gidiyoruz
Binlerce dönümlük araziyi ele geçiren selefilerin gözü bir avuç toprağa sıkıştırılan Harabati Sultan Dergahında..O küçücük tekkede Hakkın evliyası Harabati Sultan yatıyor.Ehlibeytin ışığı yanıyor..Sizin gücünüz yeter mi o ışığı söndürmeye..O kadar gafilsiniz ki muaviye gibi gözünüzü sadece dünya nimetleri doyuruyor..Allah sizi lanetlemiş, gözünüzü de gönlünüzü de kör etmiş .. Muhammed Ali oradaki Bektaşilerin yardımcısı olsun ,yollarını açık etsin ..Harabati Sultan'da sizin hakkınızdan gelsin inşallah..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.