ESRA ALUS İstanbul
güncellenme zamanı 21.4.2009
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz, 12 duruşma önce başladığı savunmasını, 6 izleyicinin bulunduğu salonda tamamladı
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının 78. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz, 12 duruşma önce başladığı savunmasını tamamladı.
Avukat Kerinçsiz, Danıştay saldırısıyla Rahip Santoro cinayetlerinin Glock marka tabancayla işlenmesi nedeniyle savcıların iki suç arasında bağlantı kurduklarını ancak başka delil gösteremedikleri gibi konuyla ilgili kamu davası da açmadıklarını belirterek, “Savcı dava açmayarak suç işlemiştir. Sadece size yazıklar olsun diyorum. Başka da bir şey demiyorum” dedi.
Dünkü duruşmada Kerinçsiz’in savunmasını okuduğu sırada salonda sadece 6 izleyici bulunuyordu. İzleyicilerden ikisi Muzaffer Tekin’in kızı ve eşiydi. Kerinçsiz’in savunması sırasında sanık Behiç Gürcihan’ın bir deftere hızlıca notlar tuttuğu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisine ulaştırılan yazıları okuyarak not aldığı gözlendi. .
78 duruşmadır devam eden Ergenekon davasında, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasına 12. duruşmada başlandı. Davanın 67. duruşmasına kadar 45’i tutuklu 3’ü tutuksuz toplam 48 sanığın ifadesi tamamlandı. Duruşma sırasında en kısa ifadeyi ise 15 dakika ile Selim Akkurt verdi. Doğu Perinçek ise toplam 18.5 saat olmak üzere savunmasını 4 duruşmada tamamlamıştı. Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ise davanın 3. duruşmasında başladıkları iddianame okuma işlemini, 9 duruşma ve toplam 40 saatte bitirmişti.
Savunmasını 12. günde tamamladı
Konu Sahibi / Yazar
PELİN
Kategori / Forum
Güncel Olaylar
Yorumlar / Cevaplar
0
Okunma / Görüntüleme
2230
Savunmasını 12. günde tamamladı
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: 114ld.jpg]](http://b1112.hizliresim.com/s/c/114ld.jpg)