You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sapanca'da 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konferansı

Sapanca'da 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konferansı

Administrator
Sapanca'da 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konferansı
Sapanca Müftülüğü tarafından Muharrem ayı münasebeti ile düzenlenen 'Ehlibeyt ve Kerbela Olayı' konulu konferans halk eğitim merkezi salonunda yapıldı.

Konferansta konuşan İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, Cahiliye devrinde Araplar arasında her zaman iç savaşların yaşandığını, Zilkade, Zilhicce, Receb ve Muharrem ayında ise savaş yapmanın yasak olduğunu anlattı.

Günümüzde yaşanan koltuk hırsından İslam şehitlerini düşünerek kurtulunabileceğini ifade eden Temel, "Hırs kin ve şiddetten kaçınmalıyız ve ders çıkarmalıyız. Caferiler artık zincirlerle kendilerini dövmek yerine kan veriyorlar. Bu şekilde faydalı bir iş yapıyorlar" diye konuştu.

Geçmişte akan kanların, insanoğluna ders olması ve yeni kerbelalar yaşanmasına engel olması gerektiğini belirten Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan ise "Geçmişte yaşananların, hayatı
Devami...

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.