You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sabahat Akkiraz isyan etti: Şehit Alevi olunca resmi tören yok!

Sabahat Akkiraz isyan etti: Şehit Alevi olunca resmi tören yok!

Administrator
Sabahat Akkiraz isyan etti: Şehit Alevi olunca resmi tören yok!
İki gündür sosyal medyada, Alevi askerlerin cenazelerinde resmi tören yapılmadığı iddiası tartışılıyordu. Bugün Sabahat Akkiraz’dan bu iddiayla ilgili çok sert ifadeler geldi.

İki gündür sosyal medyada, Alevi askerlerin cenazelerinde resmi tören yapılmadığı iddiası tartışılıyordu. Sosyal medyada 'şehit düşen askerlerin aileleri talepte bulunması halinde bile Cemevi'nde resmi tören yapılmadığı' iddialarına bugün sert bir dil ile dahil olan CHP eski Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sabahat Akkiraz, "Şehitlerimizi Alevi Sünni diye ayıranlar önce insanlıklarını sorgulasın." dedi.

'SANKİ İLK KEZ OLUYORMUŞ GİBİ'

Sabahat Akkiraz sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

"Şehit Alevi olunca Cenaze namazı camide kılınmayıp cemevine gidince resmi tören düzenleyemezlermiş... biz şehidimizi resmi olmadan da kaldırırız. Ama sizin insanlığınız hep çöplükte kalır. Şehitlerimizi Alevi Sünni diye ayıranlar önce insanlıklarını sorgulasın.
Sanki bu ilk kez oluyormuş gibi bilip bilmeden fikir beyan edenler; bu Sivas’ta, Tokat’ta Maraş’ta, Erzincan’da, Malatya’da onlarca kez yaşandı. Haberleri okuyunuz. Neden bazı törenler için camii ismi yazılmadı. Baba evinin önünden kaldırıldı. Direkt mezarlıkta defnedildi?
2015 yılında askerler şehit törenine cemevinde katıldı diye resimler paylaşıp, 2015 tarihli genel kurmay açıklaması yayınlayanlar; bugün olan için 2015’de BİR KEREYE MAHSUS yapılmış bir olması gereken durumun arkasına sığınmayın. Bugün yaşanılan da ilk değil. Umarım son olur."

][INDENT]

Şehit Alevi olunca Cenaze namazı camide kalınmayıp cemevine gidince resmi tören düzenleyemezlermiş... biz şehidimizi resmi olmadan da kaldırırız. Ama sizin insanlığınız hep çöplükte kalır. Şehitlerimizi Alevi Sünni diye ayıranlar önce insanlıklarını sorgulasın.
[/INDENT]


abcgazetesi.com [COLOR=#4D4E53]
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.