Ergenekon davasından tutuklanan Malatya Üniversitesi’nin sevilen rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında annesi Alevi olduğu, Alevileri işe aldığı gerekçesiyle soruşturma yapıldığı ortaya çıktı. Üstelik, ihbar mektubundaki tüm iddiaların asılsız çıkmasına karşın AKP’nin atadığı YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın kapanan bir dosyayı ikinci kez açarak soruşturma başlattığı belirlendi.
RedHack, ele geçirdiği YÖK belgelerinden biri daha yayınladı. YÖK’ün Malatya Üniversitesi’nin Ergenekon davasında tutuklanan rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na ilişkin soruşturma belgesi tam bir mezhepçilik belgesi.
Belgelere göre; Ali Kaynak adlı bir kişi 2005 yılında Adalet Bakanlığı’na bir ihbar mektubu göndererek, Hilmioğlu’nun anne tarafından Alevi olduğu; Alevi aşırı solcu ve bölücü insanları göreve getirdiği iddia edildi. Mektupta, birçok öğretim üyesine de suçlamalarda bulunuldu.
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, mektubu, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek, soruşturma açılmasını istedi. Malatya Cumhuriyet Savcılığı 2005’te inceleme başlattı, ancak mektupta yer alan adreste yapılan araştırma sonunda adres tutarsız çıktı. Adres olarak gösterilen mahallede yapılan araştırmada yörede Ali Kaynak diye birinin olmadığı da belirlendi. Muhtarlık kayıtlarından Ali Kaynak diye birinin kaydı da çıkmadı.
Savcılık bunun üzerine, rektör ve öğretim üyeleri hakkında soruşturma yetkisinin olmadığını belirterek, görevsizlik kararı verdi; soruşturmayı yapmak üzere dosyayı YÖK Başkanlığı’na gönderdi. Dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Alevilik suçlamasını ciddiye almadı ve öğretim üyeleri hakkındaki iddialar için dosyayı Hilmioğlu’na göndererek, soruşturma yaptırmasını istedi. Hilmioğlu, soruşturma açtırdı ve mektupta yer alan iddiaların hiçbiri doğru çıkmadı. YÖK bunun üzerine takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı.
Ancak AKP Hükümeti, 2007 yılında YÖK Başkanlığı’na Yusuf Ziya Özcan’ı getirdi. Özcan, göreve geldikten ve bu arada Hilmioğlu Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklandıktan sonra 2010 yılında, daha önce sahte çıkan ve YÖK’ün takipsizlik vererek kapattığı dosyayı yeniden açtı. Özcan, YÖK Denetleme Kurulu’na soruşturma emri verdi.
Özcan’ın soruşturma emrinde, açıkça mezhepçilik yapılıyor. Sanki Türkiye’de Alevi olmak, Alevileri işe almak suçmuş gibi asılsız mektuba dayanılarak, Hilmioğlu’nun “Anne tarafından Alevi olduğunu, Alevileri işe aldığını” söyleyerek hem bunun hem de diğer iddiaların soruşturulmasını istedi.
YÖK Denetim Kurulu’nun atadığı iki öğretim üyesinin yaptığı soruşturma sonunda, sahte isimli mektupta yer alan iddiaların hiçbiri doğru çıkmadı. İki öğretim üyesi, soruşturma açılmasına gerek olmadığı belirtildi.
12. DALGADA TUTUKLANMIŞTI
İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında 13 Nisan 2009′da gözaltına alınmıştı. Hilmioğlu, gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Fatih Hilmioğlu,tutuklu olarak cezaevinde bulunmaktadır.
Rektöre Alevi Soruşturması
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana