You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

PTT'de o ilde sadece Aleviler açığa alındı

PTT'de o ilde sadece Aleviler açığa alındı

Administrator
PTT'de o ilde sadece Aleviler açığa alındı
PTT'de FETÖ bahanesiyle bazı illerde sadece Alevilerin açığa alımasına demokratik kitle örgütleri tepki gösterdi.

PTT'de FETÖ bahanesiyle Malatya'da Aleviler açığa alındı. PTT’de FETÖ gerekçesiyle başlatılan idari soruşturmalar kapsamında farklı kentlerde 23 isim için açığa alma işlemi yapıldı.
Bu isimlere açığa alındıkları da tebliğ edildi. Tebligatlarda, terör örgütleri ile bağlantılı ya da ilişkileri oldukları şüphesiyle görevleri başında bulunmasında sakınca görülen personelin haklarında disiplin soruşturması yürütülmesine ve bu süreçte açığa alınmalarına karar verildiği belirtildi.
Ancak açığa alınanların 19’unun sol görüşlü isimlerin üye olduğu haber-Sen sendikasına üye olması tepki çekti. KESK’e bağlı Haber Sen’in merkez yöneticilerinden Musa Özdemir ve Seyran Şik Karabulut ile Disiplin Kurulu Üyesi Nedime Şahin de açığa alındı. Gezi olayları sırasında gözaltına alınıp serbest bırakılan Can Deliduman da açığa alınan isimler arasında bulunuyor.
ALEVİ 4 İSİM AÇIĞA ALINDI
Malatya’da ise açığa alınan 4 ismin hepsinin Alevi olması tepki çekti. Yasin Çakmak, Serkan Sunay, Muzaffer Şenel, Hüseyin Şenel adlı PTT çalışanları hakkında daha önce aynı yerde çalışan bir kişinin BİMER'e ihbarda bulunduğu, bu ihbar üzerine soruşturulan bu isimlerin aklandıkları ve sahte ihbar nedeniyle bu kişiden şikâyetçi oldukları ortaya çıktı.
Buna karşılık, soruşturmada sadece bu 4 ismin açığa alınması, kentteki sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı. Açığa alınanlar dava açmaya hazırlanırken, yakınları, 4 ismin hepsinin Alevi olmasının Malatya’daki bölge yöneticilerinin tutumundan kaynaklandığını iddia etti.
Açığa alınanların yakınları, haklarında FETÖ iddiaları ortaya atılan bazı yöneticilerin soruşturmaları sulandırmak için bu yolu izledikleri iddiasında bulundu ve konuyu Meclis’e taşıyacaklarını belirtti.

insanhaber.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.