- Çorba pişerken taşmasını önlemek için içine birkaç buz tanesi atın. Çorbanızın taşmadan kaynadığını göreceksiniz.
- Çorba ve sulu yemeklerinizi pişirirken eğer tuzu fazla kaçırırsanız içine 1 - 2 tane dilimlenmiş patates atın.Yemek piştikten sonra patatesleri tencereden alın. Yemeğin fazla tuzu patatesler tarafından alınmış olur.
- Yaptığınız pilavı tekrar ısıtırken su dolu bir tencere içine oturtarak ısıtın. (Benmari usulü) Böylece pilavınız ilk pişiridğiniz zamanki tazeliğini koruyacak ve taneler birbirine yapışmayacaktır.
- Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır.
- Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurun üzerini bir bezle örterek 30 dk. buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay açılır ve daha lezzetli olur.
- Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız ceviz, fındık vb...'nin dibe çökmemesi için malzemeleri una buladıktan sonra hamura ekleyin.
- Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem de krema çırğıcınızı birkaç dakka buzlukta bekletin.
Pratik Bilgiler
Pişirme Teknikleri
Anamın adı Hüsniye Ana
Babam Şah Üseyin kafası kopa
Horasan ilinden Karyağdı Ana
Kimseler bilemez Sultanım burada
Babam Şah Üseyin kafası kopa
Horasan ilinden Karyağdı Ana
Kimseler bilemez Sultanım burada
![[Resim: zohreanaxq1.jpg]](http://img83.imageshack.us/img83/4249/zohreanaxq1.jpg)