[B]
Alıntı:[B]
[B]Bir inancın din sayılması için illahi bir kitabı, bir peyganberi olmasımı gerekli?
Sanmıyorum...
İnançlar illahi bir tanrıya, bir kutsal kitaba veya bir peygambere ihtiyaç duymazlar.
Peki neden çoğu dinlerde bir tanrı bir kitap ve bir peygamber kavramı vardır? Veya bunlardan sadece biri veya ikisi vardırda diğeri yokturdur?
Bence inandırması daha kolay olduğundan.
insanları kendi dışından birşeylere inandırmak, daha esrarengiz bir hale sokmak için kutsal kitap, peyganber ve tanrıyı ortaya çıkarmak, "bak ben demiyorum tanrı ve kutsal kitap diyor" diyerek hem insanın kendini, kendi gücünden mahrum bırakmak hem kendi aralarındaki çelişkiyi ortadan kaldırmakiçin kullanılan argümanlara sonradan kendimiz köle olmaktayız.
İnanılacak tek kutsaliyet vardır o da insandır. İnsanın güçsüz veya kul kılındığı tüm inanç sistemleri köleleştirmenin, kontrol etmenin etkin bir yolundan başka birşey değildir.
peki size göre "Bir inancın din sayılması için illahi bir kitabı, bir peyganberi olması gerekli midir?"
[/B] aleviforum.com [/B]
[/B]
![[Resim: imza3cp.gif]](http://img29.exs.cx/img29/203/imza3cp.gif)