You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ÖSYM'den puan açıklaması

ÖSYM'den puan açıklaması

Posting Freak
ÖSYM'den puan açıklaması
ÖSYM'den yapılan açıklamada, 10-11 Temmuz 2010'da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Sınavı'nın iptal edilen kısmı olan KPSS-Eğitim Bilimleri Sınavı'nın 31 Ekim 2010 Pazar günü yeniden yapıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmen atamalarında kullanılan KPSSP10 puanının bütün adaylar için yeniden hesaplandığı anımsatıldı.
31 Ekim 2010'da yapılan sınavda daha fazla soruya doğru cevap vermiş olmalarına rağmen, bu sınav sonucunda hesaplanan puanlarının bir önceki sınavda hesaplanmış puanlarından daha düşük olduğu, bunun bir yanlışlık olup olmadığının bazı adaylarca merak edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''KPSSP10, genel yetenek testinin yüzde 30, genel kültür testinin yüzde 30 ve eğitim bilimleri testinin yüzde 40 ağırlığı kullanılarak ağırlıklı standart puan olarak hesaplanmaktadır. Soruların zorluk derecesine veya adayların sınavdaki başarılarına göre testin ortalaması ve standart sapması sınavdan sınava değişkenlik göstermektedir. Bunun sonucu olarak aynı netler farklı puanlar oluşturabilmekte, bir önceki sınava göre ortalamanın yükselmesi aynı netlerle puanın düşmesine neden olabilmektedir.''
Açıklamada, KPSSP10 puanının hesaplanması ile ilgili bilgi ve örnek hesaplamaların ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığı, adayların buradan bilgi edinebileceği bildirildi.
21 Aralık 2010
Cumhuriyet
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.