18 yıl boyunca ormanda yaşayıp ortaya çıkan kadın ormana dönmek istiyor.
Genç kadının köy yaşamıyla uyum sağlayamadığı ve vahşi doğaya geri dönmek istediği kaydedilirken, hala konuşmayı öğrenmediği ve giysi giymeyi reddettiği belirtiliyor.
'Ormanların kadını' diye isim takılan Rochom P'ngieng'in babası, genç kadının bir ay boyunca yemek yemeyi reddetmesi ve birkaç kez ormana kaçmaya çalışması üzerine hastaneye yatırıldığını söyledi.
Baba Sal Lou, "Durumu ormandan getirdiğimiz zamankinden daha kötü görünüyor. Her zaman elbiselerini çıkartmak istiyor ve ormana dönmek istiyor. Bir aydır pilav yemeği reddetti. Şimdi bir deri bir kemik kaldı... Hala konuşamıyor. Tamamen maymunlar gibi davranıyor. Dün gece elbiselerini çıkarttı ve banyoya saklanmaya gitti" diye anlattı.
Rochom P'ngieng 1989'de sekiz yaşındayken kayboldu. Ailesi tam umudunu yitirmişken ormandan çıplak ve kirli bir halde ve maymun gibi yürüyerek ortaya çıktı.
Babası kızını hastanede de tutamadığını, doktorların ve hastane çalışanlarının genç kadını kontrol altına alamadıklarını anlattı.
Hastane doktorlarından Hing Phan Sokunthea ise, "Onun durumunu daha yakından izlemek istiyorduk, ama babası onu hastaneden aldı götürdü" diye konuştu.
Ratanakkiri'deki balta girmemiş vahşi ormanlardan 2004'te dört aile çıkagelmişti. Bu aileler 1979'da destek verdikleri Kızıl Kmerlerin devrilmesinden sonra ormana kaçmışlardı.
Ormana geri dönmek istiyor
Konu Sahibi / Yazar
yabangülü
Kategori / Forum
Güncel Olaylar
Yorumlar / Cevaplar
0
Okunma / Görüntüleme
2592
Ormana geri dönmek istiyor
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi