You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

onbaşı maaşını evine yolluyordu.

onbaşı maaşını evine yolluyordu.

Senior Member
onbaşı maaşını evine yolluyordu.
Tokat ’ta şehit düşen 2 yıllık yüksekokul mezunu jandarma Onbaşı Fatih Yonca’nın, aldığı onbaşı maaşını bile ailesine gönderdiği ortaya çıktı.

Hatay ’ın İskenderun ilçesi Orhangazi köyü, şehit acısıyla sarsıldı. Köyün dağlık kesiminde bir akrabaları tarafından ücretsiz oturmaları için verilen 2 odalı briketten yapılma, kapısı naylonla kapatılmış, sıvasız derme çatma evde yaşam savaşı veren Fatih Yonca’nın ailesi, ziyaretçi akınına uğradı. Türk bayrağı asılan ev, dolup taştı.

Baba Bülent Yonca, eşi ve çocuklarına bakamayınca 4 yıl önce eşi Gülsem Sönmez’i boşayıp köyden ayrıldığı için zor durumda kalan aile, İskenderun Kaymakamlığı’nın gıda ve kömür yardımlarının yanı sıra komşularının desteğiyle ayakta duruyor. Mustafa Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü’nde okuyan Fatih Yonca, babalarının kendilerini terk etmesi üzerine tüm yükü de omuzlarına alıp, İskenderun’daki bir filtre fabrikasında işçi olarak çalışarak okulunu bitirdi.

Bir ablası ile 2 erkek kardeşi bulunan Yonca, küçük kardeşi Hakan’ı da askere gönderip, terhis olduktan sonra da kendisi askere gitti. Kardeşlerine hem kardeş hem baba olan şehit onbaşı, askerde aldığı maaşı da evine göndermeyi ihmal etmedi. Onbaşıların 39 lira 14 kuruş aylık aldığı,
iç güvenlik bölgelerinde görev yapmaları halinde bu maaşın 129 lira olduğu belirtildi.

‘Şafak 87’ diyordu ama 10 gün önce izne geldiğinde annesi Gülsüm Sönmez’e terhis olacağı gün için “Şafak 87” diyerek birliğine dönen Yonca, göreve çıktığı ilk gün teröristlerin kurşununa hedef oldu. Sinir krizi geçiren anne, “Ciğerim yanıyor. Yavrum 3 ay sonra 24 yaşına girecekti. Sen bize asker parası gönderiyordun” dedi. Oğlunun cenazesini taşıyan ambulansın önüne atlayan anne güçlükle teskin edildi.
^^aLi aLLah zöhRe ana piRim^m^^

[Resim: hseyin150copy.jpg]
Son Düzenleme: 09/12/2009, 22:56, Düzenleyen: CeReNn.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.