You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öğretmene Hakaret Eden Veliye 4 Yıl Hapis!

Öğretmene Hakaret Eden Veliye 4 Yıl Hapis!

Administrator
Öğretmene Hakaret Eden Veliye 4 Yıl Hapis!
İstanbul’da bir ilköğretim okulunda veli toplantısında bir öğrenci velisinin öğretmene hakaret ettiği gerekçesi ile 4 yıla kadar hapsi istendi.

]İstanbul Şişli'de bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olan Ö.Ö. (29) okul aile birliği toplantısına katılmak istedi. Daha önce oğluna kötü davrandığını ileri süren veli N.A.(45) ile karşılaştı.

]İddiaya göre, N.A., Ö.Ö.'ye bakarak "Fare suratlı" dedi. Ö.Ö., "Terbiyenizi takının" diyerek N.A.'yı uyardı. Veli "Yılan gözlü, haddini bil, yılan gözlerini oğlumun üzerinden çekeceksin yoksa seni pişman edeceğim" diyerek öğretmeni tehdit etti. Öğretmen, veliden şikâyetçi oldu. Hakkında "Görev başındaki memura hakaret ve tehdit" suçlarından dava açılan velinin 1 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. Müşteki öğretmen ise ifadesinde "Bana 'Fare suratlı' dedi. 'Terbiyenizi takının' dedim ama kendisi hiddetlenerek bana 'Yılan gözlerini oğlumun üzerinden çekeceksin, seni pişman edeceğim' diyerek üzerime yürüdü. Sanıktan şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" dedi.

Öğretmen ayrıca uzlaşmak istemediğini velinin cezalandırılmasında ısrarcı olduğunu da belirtti. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Bunun emsal, örnek ve uyarı olmasını istiyorum. Kimse Öğretmenlere hakaret edemez! Ederse de cezasını fazlasıyla almalı. Sınıf Öğretmeni arkadaşımızı hakkını aradığı için tebrik ediyoruz. Umarım tüm Öğretmen arkadaşlarımız bunun gibi olaylarda hakkını arar.

[Resim: 3.png]
Administrator
Öğretmene Hakaret Eden Veliye 4 Yıl Hapis!
[COLOR=#222222]Öğretmen veliyle mi uğraşsın, öğrenciyle mi uğraşsın, sistemin angaryalarıyla mı uğraşsın , napsın daha öğretmen, kaç parça olsun..

Olayın emsal teşkil etmesi konusunda, olayda adı geçen öğretmen çok haklı..Velilerin öğretmenden daha çok öğretmen olmaya çalıştığı o kadar çok vukuat var ki okullarda..Umarız adalet yerini bulur, umarız toplumun temel direği olan öğretmenlerin hak ettiği itibar tez vakitte anlaşılır..
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.