You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öğretmen adaylarına 'ayrı sınav' planı

Öğretmen adaylarına 'ayrı sınav' planı

Posting Freak
Öğretmen adaylarına 'ayrı sınav' planı
Bu konuda fizibilite çalışması yapılan Bakanlıkta, öğretmen adaylarının branşlarına göre düzenlenecek sınava girmesi ve bu sınavın sonuçlarına göre öğretmen alımı yapılması, sınavı Bakanlığın gerçekleştirmesi düşüncesi ağırlık kazanıyor.
Öğretmenlikte 76 ayrı branş bulunduğu ve bu branşların her biri için ayrı sınav düzenlenmesinin sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunun tartışıldığı Bakanlıkta, Seviye Belirleme Sınavları'nın yanı sıra başta Motorlu Taşıtlar Sürücü Sınavları ile diğer birçok kurumun sınavını gerçekleştiren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün altyapısının bu sınavları yapmaya uygun olduğu belirtiliyor.
Öğretmen adaylarına yönelik sınavın MEB tarafından yapılması için yasal değişiklik gerekiyor çünkü ilk kez devlet memuru olacakların KPSS'ye girmesi şartı bulunuyor. Öğretmen adaylarının KPSS yerine MEB tarafından ayrı bir sınavla öğretmen olarak alınabilmesi kanun değişikliğini zorunlu kılıyor.
KPSS, ilk olarak Devlet Memurları Sınavı (DMS) adıyla 1999 yılında uygulanmaya başladı ve sınav 2002 yılında KPSS adını aldı.
Öğretmen adayları, memur alımları DMS ve KPSS sonuçlarına göre alınmadan önce sadece yaptıkları başvurularla ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilerek öğretmenlik için başvurabiliyorlardı.
DMS ve KPSS, getirildiği günden bu yana ÖSYM tarafından uygulanıyor.
21 Eylül 2010
Cumhuriyet
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.