ABD Başkanı Barack Obama, CBS televizyonundaki '60 dakika' programında verdiği röportajda, Afganisan'daki savaşı bitirmek için askeri gücün tek başına yeterli olmayacağını, bir "çıkış stratejisi" hazırlamanın da gerekli olduğunu söyledi.
Obama, programda eski ABD Başkanı George Bush'u da eleştirerek, 2003 yılında Irak'ı işgal ederken, Irak'a askerlerini nasıl sokacağını düşündüğünü, ama Irak'tan nasıl çıkaracağını düşünmediğini söyledi.
Başkan Barack Obama, göreve geldiğinde, kurmaylarından ülkenin Afganistan ve Pakistan siyasetini yeniden şekillendirecek bir değerlendirme raporu istemişti.
Obama'nın 3-4 Nisan'da Strasbourg'da gerçekleşecek NATO toplantısında Afganistan'ın önemli gündem maddesi olması bekleniyor.
ABD'nin 2001'de Taliban'ı devirmesinden beri şiddet durmuyor ve Amerika'nın kazanan taraf olmadığı açık.
Obama, Irak'taki askerlerin bir kısmını çekerek, Afganistan'a 17 bin ek asker göndereceklerini açıklamıştı.
Obama, Afganistan'dan çıkış yolu arıyor
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Pir Zöhre Ana
Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler