![[Resim: hzas0.jpg]](http://img142.imageshack.us/img142/8277/hzas0.jpg)
Alıntı: Hakkımızda "Alevilik, İslamdır. Hakk-Muhammed-Ali yolunun Kırklar Meclisinde olgunlaştığı ve Oniki İmamlarla devam eden; İmam Cafer-i Sadık’ın akıl ölçüsünü rehber olarak alan, Horasan erenlerinin himmetleriyle Anadolu’ya gelen Hazret-i Pir’le ve ulu ozanlarımızın nefesleriyle hayat bulan inancın adıdır. Alevilik inancı, hayatın amacını insanın ham ervahlıktan çıkarak insan-ı kâmil olup özüne dönmek olarak tanımlar. Bunun için de; Mürşid, Pir ve Rehber huzurunda ikrar verilerek Dört Kapı Kırk Makam aşamasından geçilir. İnancımızın uygulandığı mekân cemevidir."
Neden Aleviyiz?
Yaşamı, evreni, dünyayı, insani ve bütün bunlarla ilintili ne varsa; doğru tanımlamak, kavramak, anlamak için Aleviyiz!
Yaşamı doğru bir şekilde yaşamak için Aleviyiz!
Neden Aleviyiz?
Kuranı kutsal kitap. Hz. Muhammed`i peygamber, Hz. Ali`yi ve On İki imamları rehber, Hacı Bektaş Veli`yi Hünkar, Pir Sultan Abdal`i Pir olarak bildiğimiz için
Aleviyiz!
Neden Aleviyiz?
Asırlardır yok edilmek istenen, baskılara, katliamlara, iftiralar maruz kalan mazlum bir toplumun, haksızlığa ve zalimliğe boyun eğmeyen bir toplumun üyesi olmak için Aleviyiz!
Neden Aleviyiz?
Elimize, belimize, dilimize sahip olmak için,
Aşımıza, işimize eşimize sadık olmak için,
Özümüze, gözümüze, sözümüze bağlı kalmak için Aleviyiz!
Neden Aleviyiz?
Asırlardır insanlığa ışık tutan erenlerin, evliyaların, cümle kamil insanların şerefli ve aydınlık yolunda yürümek için Aleviyiz!
Neden Aleviyiz?
Yozlaşıp değerlerimize yabancılaşmamak için,
Yobazlaşıp gerici gelenekleri inanç diye bilmemek için,
Serçeşmeden yoksun kalmamak için,
Yoksul olmamak için Aleviyiz!
Biz diğer Alevilerden farklıyız çünkü serçeşmenin başı olan Pir Zöhre Anayı biliyoruuz ve onun yoluna laik olmak için yobazlara inat aleviyiz.