You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"nasılsınız" diyen başbuğ'a yanıt kürtçe geldi

"nasılsınız" diyen başbuğ'a yanıt kürtçe geldi

Posting Freak
"nasılsınız" diyen başbuğ'a yanıt kürtçe geldi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları bu sabah sürpriz bir ziyaretle Şırnak'a gitti. Esnaf ziyareti yapan Org. Başbuğ, bir markete karşılaştığı 60 yaşlarındaki bir kadına 'Nasılsınız?' diye sordu. Türkçe bilmeyen kadın Kürtçe olarak, "Sağolasın, hoşgeldiniz. Allah sizden razı olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, beraberinde 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile bu sabah Şırnak'a gitti.

Şırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu tarafından karşılanan Orgeneral Başbuğ ve beraberindeki komutanlara bölgede terörle mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi.

Orgeneral Başbuğ, daha sonra beraberindeki bazı kuvvet komutanlarıyla birlikte Vali Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ve 1 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından komutanların ayrılması sırasında valilik önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan yaklaşık 500 kişi komutanlara sevgi gösterilerinde bulundu.

Kalabalığın arasına giren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, vatandaşlarla sohbet edip durumlarını sordu.

Orgeneral Başbuğ kalabalık arasında bulunan eski DYP Şırnak eski Miletvekili Mehmet Tatar ile de bir süre sohbet etti.

Tercüman aracılığıyla sohbet

Başbuğ girdiği bir markette karşılaştığı ve Türkçe bilmeyen bir kadınla da tercüman aracılığıyla sohbet etti. Kadının konuşması market sahibi Hamit Yıldız tarafından Orgeneral Başbuğ'a tercüme edildi.

İlker Başbuğ, 60 yaşlarındaki bir kadına 'Nasılsınız?' diye sordu. Türkçe bilmeyen kadın Kürtçe olarak, "Sağolasın, hoşgeldiniz. Allah sizden razı olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Orgeneral Başbuğ, kadına teşekkür ettikten sonra yan tarafta bulunan bir kebapçıya girdi; işlerin nasıl olduğunu ve en fazla hangi kebabın satıldığını sordu. İşyeri sahibi de "Adana kebabını satıyoruz" karşılığını verip, kolonya ikramında bulundu.

Otoparka giden Orgenenal Başbuğ, burada karşılaştığı bir sigortacı ile sohbet ederken, "En fazla sigorta hangi alanda yapılıyor?" diye sordu. Sigortacı, "Araç alanında yapıyoruz" karşılığını verirken, Başbuğ, süre sohbet ettikten sonra daha sonra kendisine sevgi gösterisinde bulunan kalabalığı el sallayarak ayrıldı.

Güvenlik gerekçesiyle programları gizli tutulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Kuvvet komutanları için Şırnak'ta olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Komutanların sınır birliklerinde denetim için geldikleri belirtiliyor.

Bu arada, Org. Başbuğ'un bugün bölgeden dönüp saat 18.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la haftalık olağan görüşmesini yapacağı belirtildi.
Kaynak : CNN Türk
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.