You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mekke 1 Ocak'ta Değil 11 Ocak'ta Fethedildi

Mekke 1 Ocak'ta Değil 11 Ocak'ta Fethedildi

Administrator
Mekke 1 Ocak'ta Değil 11 Ocak'ta Fethedildi
Mekke'nin Fethi İslam tarihinin en önemli olaylarından biridir. Hz. Muhammed Mekke'yi fethederek İslamın önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmıştır. İslamın Hz. Muhammet'ten sonra yayılıp kurumlaşmasında Mekke'nin fethi gerçekten büyük bir etkiye sahiptir.

Bu bakımdan Müslümanarın bu önemli tarihi hatırlamaları, hatta kutlamaları son derece doğaldır.

Mekke’nin fethi, tarihi kaynaklara göre; (İbn İshâk, İbn Hişâm, Belâzûri, Vâkıdi, İbn Esir, İbn Kesir, Taberi gibi pek çok tarihçinin ittifakla verdiği tarih) Hicri takvime göre 20 Ramazan 8’de (Hicretin 8. yılı) gerçekleşmiştir. Bu Hicri fetih tarihi Milâdi takvime uyarlanınca 11 Ocak 630 tarihi elde edilir.

Diyanet'in "resmi sitesi" de bu tarihsel gerçeği "Peygamberimizin Hayatı-Mekkenin Fethi" adlı (Web Kütüphanesi) dosyada "f) Mekke'ye Giriş (20 Ramazan 8 H./11 Ocak 630 M.)" başlığı altında doğrulamaktadır. (http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basiliya...a=30&yid=1)

Buraya kadar herşey normal, anormallik bu önemli günün Türkiye'deki kutlamalarında karşımıza çıkmaktadır.Çünkü ülkemizde son yıllarda Mekke'nin fetih tarihi "birileri" tarafından 10 gün önceye çekilerek Miladi 31 Aralık/1 Ocak'ta kutlanmaya başlanmıştır. Bu kutlamalar "alternatif yılbaşı" diye adlandırılmıştır.Oysa ki İslam tarihi kaynaklarına göre Miladi 1 Ocak'ta Hz. Muhammed bırakın Mekke'yi fethetmeyi daha yeni Mekke'ye doğru hareket etmiştir: "Rasûlüllah (s.a.s.), Hicretin 8'inci yılı, Ramazan'ın 10'uncu Pazartesi günü 10 bin kişilik muazzam bir ordu ile Medine'den çıktı.(319) (1 Ocak 630)"

[Resim: 2.jpg]

1 Ocak 2013 tarihinde basınımıza yansıyan "Mekke'nin Fethi kutlamaları" haberlerinden biri.

Görülen o ki ülkemizde son yıllarda siyasal İslamın, daha doğrusu "din istismarının" ve "Allah ile aldatmanın" yükselmesine paralal yaşanan "uydurma" alternatif dini kutlamalardan biri de Mekke'nin fethi olmuştur.

Gözü dönmüş din bezirganlarının, kısır dünya görüşleri için İslam dinine, Kuran'a, Hz. Muhammed'in anısına saygısızlık ederek bu "tarihi çarpıtmaları" maalesef ülkemizin din istismarcısı-yandaş aydınları, gazetecileri, yazarları ve basını tarafından da görmezden gelinmekte, Kuran'ın ifadesiyle "hak ve hakikat gizlenmektedir". Ancak Kuran'a göre "Hakkı ve hakikatı gizlemek küfürdür". (Bakara, 42). Uzmanlık alanım olmadığı halde bu konuya dikkat çekmemin temel nedeni "sözde" dindar diye geçinen ülkemiz yandaşlarının "hak ve hakikakti gizlemeleridir".

İslam tarihini bile çarpıtmaktan çekinmeyen bu "küfre batmışlar", sabah akşam "tarihle yüzleşme" adı altında "gerçekleri çarpıtarak" Atatürk ve Cumhuriyet'e küfretmektedirler.

Ancak Allah'ın Peygamberi'nin hayatını bile çarpıtmaktan korkmayanların Müslüman Türk milletinin kurtarıcısının hayatını çarpıtmalarına şaşırmamak gerekir. Milletimizin bu "uyanık yalancıları" artık tanıması, onlara karşı uyanık olması gerekir.

"’Bildiğiniz halde doğruyu yalanla karıştırıp gerçeği gizlemeyin". (Bakara 42).

Not: Mekke’nin fethinin 20 Ramazan 8 (11 Ocak 630) tarihinde gerçekleştiğini gözlerinizle görmeniz için Hicri takvimi milâdi takvime çeviren online takvim çevirme kılavuzunu (http://193.255.138.2/takvim.asp) kullanabilirsiniz.

Sinan MEYDAN / 2 Ocak 2013, sinanmeydan.com.tr
Administrator
Mekke 1 Ocak'ta Değil 11 Ocak'ta Fethedildi
21.yüzyılda, "Demokratik" bir devlette ve gözümüzün içine baka baka yezid Tarih değiştiriyor !!!

E sormak lazım o zaman bugün bunu yapan 1600 yıl önce Ehlibeyt'in adını haşa tarihten silmek için takvim'de icat eder,o takvimi kılıfına da uydurmaz mı? Ki öyle de yapmıştır. Takvimin icadı Ehlibeyt düşmanı ömer değil midir?

Aylar davalaşmış ve mübarek günler bize de denk gelsin demişler !.. Ba ba ba...

Bre yezid sen akıl ve mantık ile dalga mı geçiyorsun?..

Aylar duygu ve düşünce taşıyan birer insan mıdır ki konuşsun da istekte bulunsun !


NOT: Yezid,nefsini şeytana satan, Allah'ı yalan aracı olarak kullanan kişiler için ifade edilmiştir.Pirimiz Zöhre Ana:" Her toplumun yezidi vardır." demektedir.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.