You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Meditasyon beyni büyütüyor

Meditasyon beyni büyütüyor

Posting Freak
Meditasyon beyni büyütüyor
[BNeuroImage dergisinde yayımlanan araştırmada, yüksek çözünürlüklü manyetik rezonans görüntüleme tekniğiyle meditasyon yapanların beyinleri tarandı. Uzun süreli meditasyon yapan bu kişilerin beyinlerinin bazı bölgelerinin, diğerlerine oranla daha büyük olduğu görüldü.

Araştırmanın başında yer alan Eileen Luders, meditasyon yapanların pozitif heyecan, duygu kontrolü ve dikkatli davranış gibi özellikler sergilediklerinin bilindiğini belirtirken, araştırmada beyin anatomisinde tespit edilen değişikliklerin, neden meditasyon yapanların bu istisnai yeteneklere sahip olduğu yönünde ipucu verebileceğini kaydetti.

Araştırmada, Zazen, Samatha ve Vipassana gibi meditasyon tekniği uygulayanların, duyguları düzenlediği bilinen, hippokampus, ön korteks, talamus ve iç şakak girus bölgelerinin hacminin belirgin şekilde daha büyük olduğu görüldü.[/B]
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.