'Meclis açılınca hallederiz'
CHP'nin 35. madde için vereceği teklif ile TBMM'nin olağanüstü toplanmayacağına dikkat çeken Kuzu, şöyle dedi: "Şimdiye kadar neredeydiniz. 1960'dan beri bu var. Anayasa konusu değil, kanun konusu. Meclis açıldıktan sonra yapılabilir. Bununla Meclis olağanüstü toplanmaz. Toplanmasını gerektiren bir durum yok. Ucuz kahramanlık yapıyor. Meclis açılınca hallederiz."
'Hedef referandumu sulandırmak'
"Referandum sürecini sulandırmanın anlamı yok; hedef bu" diyerek CHP'ye tepki gösteren Kuzu, "Samimiysen niye daha önce söylemedin, giderayak getiriyorsun. Referandum sürecinde bizi sıkıştırmak istiyorlar" dedi.
'Bu arada darbe olacak değil ya'
CHP'nin teklifinin acelesinin olmadığını, TBMM açılınca görüşülebileceğine işaret eden Burhan Kuzu, "Acelesi yok. Ona dayanarak bu ara darbe olacak değil" diye konuştu.
26 Temmuz 2010
Cumhuriyet
Cumhuriyet