You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Meclis'in Alevi açılımı

Meclis'in Alevi açılımı

Posting Freak
Meclis'in Alevi açılımı
Tarihinde ilk kez geçen yıl Alevi kökenli milletvekillerinin gündeme getirdiği Muharrem iftarı, bu kez TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in organizasyonuyla resmi davete dönüşecek.

Çiçek, 3 Kasım’da başlayacak Muharrem ayında, Aleviler için resmi iftar yemeği verecek. Geçen yıl CHP’li Sebahat Akkiraz’ın organize ettiği Muharrem iftarı daveti Meclis’te ilgi çekmişti.

CHP’li milletvekillerinin TBMM’de cemevi açılması talebini, ’Kamu kurumlarındaki ve CHP’li belediyelerdeki uygulamalardan yola çıkarak’ reddeden Çiçek, bu tavrıyla Alevi milletvekillerinin gönlünü almaya çalışacak.

TBMM’de birkaç yıldan beri Genel Kurul’un çalışma takvimi, Ramazan ayında iftar saatine göre ayarlanmaya başlamıştı. Benzer uygulamaya şimdi de Muharrem iftarlarının dahil edilmesi bekleniyor.

HÜRRİYET
Benden evvel ben oldum
Beni bende ben buldum
Sahralara indim durdum
Bana Ali dediler

Merdan idim dirildim
Her bedene verildim
Kırk Kapı dört makamda
Öldüm öldüm dirildim.

Mürşit Zöhre Ana..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.