[COLOR="#000000"]
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hizmet Vakfı ile yaptığı protokol kapsamında Türkiye’deki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, seminer şeklinde okutulacak, ’değerler eğitimi’nin içeriğini, kitapçık haline getirerek 81 ilin valiliğine gönderdi. Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, tamamı Kuran ve hadislerden örneklerle anlatılan 9 konu belirleyen bakanlık, öğrencilere, ’Evlerimizi, yuvalarımızı İslami ölçülerle ve imanın ışığında kurduğumuz takdirde yuvalarımız bir cennet köşesi, saadet ve huzur bahçesi olur’, ’Dininden ve ahlakından razı olduğumuz bir kimse kızımıza ve oğlumuza talip olursa, ’kolaylaştırınız, güçlük çıkarmayınız’ hadisiyle amel etmeliyiz’ gibi bilgilerin verilmesini istedi. Geçen ekim ayında gönderilen kitapçıktaki başlıklara göre bazı kentlerde seminerler verilmeye başlandı.
39 SAYFALIK KİTAPÇIK
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hizmet Vakfı arasında geçen temmuzda imzalanan protokol ile değerler eğitimi uygulamasına yeni bir yön verildi. Protokol uyarınca MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ’değerler eğitimi’ seminer konularını içeren 39 sayfalık kitapçık, Genel Müdür Mustafa Kemal Biçerli imzasıyla 81 ilin valiliğine gönderildi.
SEMİNERLER BAŞLADI
Türkiye’deki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğrencilere seminer şeklinde verilmesi planlanan değerler eğitimi için bakanlık dokuz konu ve bunların alt başlıklarını belirledi. Bu başlıklar arasında, ’Sabır’, ’Hastalık ve musibetin anlamı’, ’Bir hayat gerçeği: Ölüm ve ötesi’, ’İnancın bireysel ve toplumsal hayata etkileri’, ’Dua ve ibadetin hayatımızdaki yeri’, ’Ramazan ayı ve oruç’, ’Peygamber sevgisi’ gibi konular yer aldı. Kitapçığın gönderildiği birçok kentte seminerler verilmeye başlandı.
KİTAPÇIKTAN BAZI ÇARPICI BİLGİLER ŞÖYLE:
’YUVAMIZI İSLAMİ ÖLÇÜYLE KURALIM’
- Biz de üzerine basıp geçtiğimiz bir ot, karınca, taş parçası olabilecekken insan olmuşuz.
- Evlerimizi, yuvalarımızı İslami ölçülerle ve imanın ışığında kurduğumuz takdirde yuvalarımız bir cennet köşesi, saadet ve huzur bahçesi olur.
- Zaman ve şartlar müsait olunca çocuklarını dini ölçülere uygun bir şekilde evlendirmek anne ve babaların çok önemli vazifelerinden biridir. Dininden ve ahlakından razı olduğumuz bir kimse kızımıza ve oğlumuza talip olursa, ’Kolaylaştırınız, güçlük çıkarmayınız’ hadisiyle amel etmeliyiz.
- Avrupa modası yüzünden, yuva kurarken yapılan israflar ve ölçüsüzlükler yüzünden müminlerin dünya ve ahiret hayatları tehlikeye düşmektedir.
’MİLLETİMİZİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMEYEN MİHRAKLAR’
- Devletimizin bekası, kurulacak meşru aile yuvalarıyla mümkündür. Hiçbir millet ve hükümet neslin çoğalmasına karşı çıkamaz. Avrupa ve Amerika devletlerinde nüfusun artması için maddi ve manevi teşvikler yapılırken bizde başka oyunların sahneye konulması, milletimizin güçlenmesini istemeyen mihrakların planı olabilir. Sağlıklı, dindar, faziletli, ahlaklı nesillerin çoğalmasından hiç kimse endişe etmesin. Mahlukatı yaratan ve besleyen Allah’tır.
’İFFETİ SABIR KORUR’
- Allah’a iman eden ve Kuran’ın anlattığı gibi dünyaya güzel bakan insanlar, ’her işte bir hayır vardır’ diye bildiklerinden şükredip hayatlarından lezzet almaktadır. Müminin can zaiyatını şehadet, mal zaiyatını ise sadaka olarak bilirler.
- Hayat sürecinin en heyecanlı dönemindeki gençlere, şu maddeler bir ikaz olabilir: Gençliğin bir gün bitecek. Her yaptığını gören, işiten ve kaydettiren bir Zat var. Zerre kadar iyilik ve kötülüğün karşılıksız kalmayacağı bir ahiret var. Kural tanımaksızın her türlü zevk peşinde koşmak, mutluluk yerine ileride sürekli elem verecek.
- Gayrimeşru isteklerin kol gezdiği, şehvetin insanları esir ettiği ortamlarda gençlerin iffettini koruyacak şey sabırdır.
- Hastalık, insana, ölümü, kabri ve ahireti bilip ona göre hazırlanması gerektiğini hatırlatır. Hastalık, sabun gibi günah kirlerini yıkar ve temizler. İnsanın hastalık ve sıkıntılarla günahları dökülür. Vücudumuzdaki hastalıklar Cenab-ı Hakk’ın bir hediyesidir.
’ORUÇ, MELEKLİĞE DOĞRU YÜKSELİŞ’
- İnancımız gereği ölüm bir nimettir. Çoğu zaman ağırlaşmış hayat yükünden kurtulmaktır. Uykunun büyük kardeşi ölüm, dünyanın ezici, boğucu ve sıkıntılı hallerinden bir kurtulma vesilesidir.
- Zerre kadar bile olsa yaptıklarını bir karşılığı olduğunu bilenler ona göre hareket ederler. Onların dünyasında, yalan, zina, içki, kumar, zulüme rastlanmaz.
- Oruç, mümini hayvani içgüdülerin pençesinden kurtarıp, melekliğe doğru yükselişin hür ve engin semasında kanat çırpmayı mümkün kılacak ruh olgunluğuna ve ermişlik sırrına kavuşturmaktadır.
kirmizihaber.com/meb-islami-olculerle-yuvalarimiz-bir-cennet-kosesi-olur/
MEB' den islami seminer
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana
Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...
MUSTAFA ŞEREF,
KEMAL GURUR,
ATATÜRK ONURDUR...
Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
Horasan köyünden geliyor pirim
Kırklar binasında var oldu yerim
Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
Pir Zöhre Ana