You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mars'ta sıcak su kaynağı bulundu

Mars'ta sıcak su kaynağı bulundu

Junior Member
Mars'ta sıcak su kaynağı bulundu
Bilimadamları Mars'ta geçmişin ve şimdiki zamanın izlerini aramayı sürdürüyor

30.04.2008 09:49
Mars'ta geçmişin ve şimdiki yaşamın izlerini aramayı uzun zamandır sürdüren bilim insanları Kızıl Gezegen'in yörüngesinde dolaşan uzay aracı Mars Reconnaissance Orbiter'ın (MRO) gönderdiği son fotoğraflarda tespit ettiklerine inandıkları iki kurumuş sıcak su kaynağıyla umutlandılar.

SU BALONCUKLARI

İlkel yaşamın ortaya çıkmasını sağlayabilecek koşullara sahip bu iki sıcak su kaynağından şu anda su akmıyor ancak gezegen terimlerine göre yani 10 milyonlarca yıl önce buralarda, sıcak su baloncukları fokurduyordu. Carlton Allen, Kızıl Gezegen'de ilk kez Dünya'daki su kaynaklarına benzer oluşumlar tespit ettiklerini belirtti.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.