Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeli, bugün itibarıyla özel idare hesabına aktarıldı” dedi.
Çelik, “Cemevlerinin Hukuki Statüsü” ile ilgili oluşturulan komisyonun Hakimevinde gerçekleştirilen ilk toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin normalleşmesinin hızlandırılması çerçevesindeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Bakan Çelik, öncelikli sorunların ele alınıp bunlara çözüm bulma gayreti içinde olduklarını söyledi.
Alevilerin talepleri konusunda da tüm sosyal kesimlerle toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Faruk Çelik, konu ve talepler konusunda önemli bir noktaya gelindiğini ifade etti.
Bakan Çelik, 3-4 Haziran 2009'da başlayan Alevi Çalıştayları sürecinin 28-30 Ocakta gerçekleştirilen 7. Çalıştay ile sona erdiğini, ancak taraflarla çeşitli fırsatlarla görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.
Devlet Bakanı Çelik, taleplerin hayata geçirilmesi konusundaki çalışmaların da hızla ilerlediğini ifade ederek, “Madımak'ın kamulaştırılmasına karar verilmişti. Madımak Oteli'nin kamulaştırma bedeli, bugün itibarıyla özel idare hesabına aktarıldı” diye konuştu.
Çelik, bir gazetecinin kamulaştırma bedelinin ne kadar olduğunu sorması üzerine, “Kamulaştırma bedeli 4.5 milyon TL. Ayrıca, yeni bir şekil alacak tabii otel. Onunla ilgili de ilave kaynak tahsisi olacak” karşılığını verdi.
Bakan Çelik, bu konudaki kararlılıklarını vurgulamaları açısından gelişmenin önemine değinerek, “Taraflarla paylaştığımız konuların gereği yapılmaktadır” dedi.
MAHKEME 3 AY İÇİNDE KARAR VERECEK
İstimlak yoluyla kamulaştırılması kararı alınan Madımak Oteli için gerekli ödeneğin İl Özel İdaresi’ne gönderilmesine karşın, kamulaştırma süreci mahkeme kararı sonrası kesinlik kazanacak. Mahkemenin kamulaştırma bedeli konusunda 3 ay içinde karar vermesi bekleniyor.
2 Temmuz 1993’te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas Olayları’nın yaşandığı Madımak Oteli’nin kütüphaneye dönüştürülmek üzere kamulaştırılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Alevi Çalıştayı kapsamında Devlet Bakanı Faruk Çelik, 24 Şubat’ta Sivas’ta sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından kamulaştırma kararının alındığını açıklamıştı. Devlet Bakanı Faruk Çelik’in bugün yaptığı açıklama ile kamulaştırma için belirlenen 4.5 milyon lira ödeneğin Sivas İl Özel İdaresi’ne aktarıldığı belirtildi.
Madımak kamulaştırıldı. ..
Madımak kamulaştırıldı. ..
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi