You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kumlu: Resti görürüz

Kumlu: Resti görürüz

Posting Freak
Kumlu: Resti görürüz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Buyursunlar greve gitsinler" sözlerini değerlendiren Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, kamuda sözleşmesi olan 270 bin işçinin, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon insanın altı aydır toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını beklediğine dikkat çekti. Bu insanların vergiden ve enflasyondan kaynaklanan kayıpları olduğunu belirten Kumlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Aldıkları ücret kuşa dönmüş durumda. Biz vergi kayıpları karşılandığı koşullarda Başbakan'ın verdiği ücret zammına imza atmaya hazırız. Bizim için grev her zaman en son kullanacağımız silahtır. Biz her zaman toplu iş sözleşmelerinin masa başında bitirilmesini isteriz. Henüz ilgili bakanla görüşmelerimiz sürerken, Başbakan'dan gelen 'vermiyorum, greve git' yaklaşımı eğer bir restse biz bu resti de görürüz. Ama Başbakan'ın yaklaşımı talihsiz bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım kamu işçisinde kızgınlık ve öfkeye neden olmuştur. Başbakan bu yaklaşımıyla 'çalışanları enflasyona ezdirmiyoruz' söylemini kendi kendine tekzip etmiştir. Çünkü bizi sadece hakkımızı, yani enflasyondan doğan kayıplarımızın telafisini istiyoruz. Başbakan Erdoğan, Sakarya mitinginde sendikalarla ve çalışanlarla iyi ilişkilerinden, sosyal diyalog mekanizmasını çok iyi işlettiklerinden bahsediyor. Ama bizi hiçe sayarak gece yarısı özel istihdam bürolarına işçi kiralamayı beraberinde getiren, yani kölelik yasasını çıkarıyorlar. Bizi hiçe sayarak gece yarısı sağlığa katılım payı getiren yasayı çıkarıyorlar. Bankacılık iş koluna Nisan sonunda yaptıkları teşmili, Temmuz başında geri alıyorlar. Bu mu sosyal diyalog? Bu mu çalışanların sorunlarını çözmek"
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.