You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kanadoğlu: CHP para verebilir!

Kanadoğlu: CHP para verebilir!

Posting Freak
Kanadoğlu: CHP para verebilir!


Din taciri medyanın yayınları üzerine, Kanadoğlu da tartışmaya katıldı.

[Resim: kanalturklogo.jpg]
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP'nin Kanaltürk'e ödediği parayı, 'reklam yapma hakkı' olarak değerlendirdi.

Partilerin harcamaları ile gelir ve giderlerinin Anayasa Mahkemesi'nin denetiminde olduğunu hatırlatan Kanadoğlu, CHP'nin dosyasının bu sebeple Yüksek Mahkeme ve Başsavcı'ya gönderildiğini ifade etti. Bunun parti kapatma gerekçesi olmayacağını ileri sürdü. Kanadoğlu, şöyle devam etti:

"Aktarılan parayı gider olarak göstermemişse, böyle bir tutarsızlık varsa, bunun incelenmesi için göndermiş olabilirler. Gider gitmez işlem yapılacak diye bir şey yok. Kendi reklamı için istediği gibi harcama yetkisi yok mu partilerin? Yani devletten aldığı yardımı kendi siyasi propagandası için kullanmaya bir sınırlama var mı? Yok. O halde ilgisi yok."
gercekgundem.com
"Atatürk büyüktür, ruhu Ali’ dir"
Posting Freak
Kanadoğlu: CHP para verebilir!


Din taciri medya, CHP'yi baskı altına alarak, AKP'yle uzlaştırmaya çalışıyor. [B]ANALİZ[/B]


GERÇEK GÜNDEM / HABER MERKEZİ - Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen yayın organları, son iki gündür "CHP'nin kapatılacağı" yönündre haberler yapıyor. Peki bu haberlerin amacı ne?

Hükümetteki AKP'nin kapatılma davasıyla karşı karşıya kalması, yandaşlarında panik yarattı. Başbakan Recep tayyip Erdoğan, bu paniği önlemek ve partiyi bir arada tutabilmek için, geride bıraktığımız günlerde MKYK'yı topladı.

Abdülllatif Şener'in de katıldığı MKYK'da söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasına ilişkin süreci yorumladı. Erdoğan, "Herkese görev düşüyor. Medya ve Avrupa Birliği'ni iyi kullanmamız gerekiyor" dedi.

Bunun üzerine, bir süre sonra AKPM'nin "bildiri krizi" patlak verdi. AKP'lilerin, AKPM'den "Türkiye'yi sıkıştıracak bir bildiri" sipariş ettikleri ortaya çıktı.

Bu gelişmenin tüm yönleriyle deşifre edilmesi üzerine, AKP elindeki kozu kaybetti. Çünkü; AKPM'nin 475 üyesinden sadece 21'i bu bildiriye imza attı. Bildirinin altına da "AKPM'yi bağlamaz" şerhi konuldu.

AKP bunun üzerine, bu kez de CHP'yi hedefe koydu. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, gittiği her yerde, CHP'yi suçladı.

AKP'nin denetimindeki medya da bunun üzerine devreye girdi. Din taciri medya, "CHP kapatılacak" yaygarasına başladı.

CHP'nin seçim öncesi Kanltürk'ün de sahibi olduğu Yaşam TV Prodüksiyon'a yaptırmak için anlaştığı "belgesel" için ödenen paranın faturasının olmadığı iddia edildi.

Din taciri medya (dinci değil- bn) fatura olmadığını öne sürerek "Yargıtay, CHP için kapatma davası açtı" başlığı attı. Bu "haber" din taciri medyanın manşetinde yer aldı.

Zaman, Bugün ve Star'ın başını çektiği grubun, bu haberlerinin, CHP yönetimi ile tabanını baskı altına alarak AKP'yle "uzlaştırma"ya çalıştığı ifade edildi.

Buna göre, plan şöyle işleyecek:

"Din taciri medya, sürekli olarak CHP'nin kapatılacağı yönünde haberler yapacak. CHP'nin seçim afişleri, bildirileri, söylemleri üzerinden Yargıtay Başsavcılığı tahrik edilmeye çalışılacak.

CHP yönetiminin bu psikolojik baskıdan etkilenerek, (Parti kapatma davalırında geri adım atması) ve (Anayasa değişikliği)ne onay vermesi istenecek.

AKP böylece, kapatma davasının 'düşme'sini de sağlamaya çalışacak. Bunun için de AKP'den beslenen medya ve emrindeki kuruluşlar, psikolojik savaşa başlayacak. Sürekli olarak CHP'nin aleyhine haberler çıkartılacak."
"Atatürk büyüktür, ruhu Ali’ dir"
Posting Freak
Kanadoğlu: CHP para verebilir!
[B]'CHP'ye dava yok' açıklaması[/B]

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'nin Kanal Türk'e yaptığı ödemeyle ilgili açıklama yaptı.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “CHP’nin Kanaltürk’e yaptığı para yardımı nedeniyle kapatılma riskiyle karşı karşıya kalabileceği” yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını bildiren bir açıklama yaptı.

Başsavcılık, söz konusu hesapları inceleme görevinin Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu bildirerek kapatma davası açılmasının söz konusu olmadığını ortaya koydu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin Kanaltürk televizyonuna yaptığı öne sürülen para yardımı nedeniyle kapatılabileceğine yönelik haberlere dün saat 23.00 sıralarında internet sitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada şöyle denildi:

“Bazı yayın organlarında yer alan CHP ile Yaşam TV Yayın Hizmetleri A.Ş. arasında 2004 ve 2005’e ilişkin ödemelerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilettiği yazı ve ekleri, Siyasi Partiler Kanunu’nun hükümleri uyarınca partinin mali denetimi kapsamında görüldüğünden yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmiştir.”
gercekgundem.com
"Atatürk büyüktür, ruhu Ali’ dir"
Son Düzenleme: 22/04/2008, 10:53, Düzenleyen: TÜLAY.
Senior Member
Kanadoğlu: CHP para verebilir!
[B]Partin %20 yi bile geçemiyor...BIRAK ARTIK!!!!![/B] [Resim: ilan.jpg]
Ali Rıza Bey babam ise
O Zübeyde anam ise
Al bayrağım kanım ise
Koymam ahtını Zöhre Ana...
Son Düzenleme: 26/04/2008, 12:15, Düzenleyen: Gülay.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.