You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Senior Member
Kafkasya Da Savas
[FONT=Impact] Gürcistan Güney Osetya'ya girdi. 1 saat dayanırız diyen Osetya Rusya'yı davet etti. Rusya da bomba yağdırdı.
[COLOR=#990000]Gürcistan Güney Osetya'nın başkentine dayandı. Askeri harekat Rusya'yı kızdırdı. 3 Rus savaş uçağı da Gürcistan'ı bombaladı.
Daha kötüsü ise tarafların liderlerinden sert açıklamalar geliyor.
Rusya Başbakanı Putin, Gürcistan'ın saldırganlığının yanıtsız kalmayacağını söyledi. Gürcü lider ise orduya tam seferberlik emri verdi. Rusya'nın geniş çaplı saldırıya hazırlandığı iddia ediliyor.

[FONT=Impact] Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçakları, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladı.

Gürcistan İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi.

Polis binasının zarar gördüğü belirtilen açıklamada, herhangi bir kayıp olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.

[FONT=Impact] OSETYA'DA 11 YERLEŞİM BİRİMİNİ ELE GEÇİRDİLER

Gürcü birliklerinin, şiddetli çatışmaların devam ettiği Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali çevresindeki 11 yerleşim biriminde kontrolü sağladığı bildirildi.

[FONT=Impact] Gürcü Rustavi-2 televizyonu, Gürcü birliklerinin Tshinvali'ye doğru ilerlemeye devam ettiğini ve şu ana kadar 11 yerleşim biriminde kontrolü eline aldığını duyurdu. Televizyon haberinde, Tshinvali çevresindeki stratejik öneme sahip tüm tepelerin de Gürcü birliklerinin eline geçtiği kaydedildi. Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, ''Güney Osetya'da anayasal düzen sağlanana kadar operasyonun süreceğini'' söylemişti.

[FONT=Impact] PUTİN'DEN TEHDİT

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu.

Putin, Pekin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu" ifade etti.

GUNEY OSETYA'DAN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya'nın, Rusya'dan bir saat içinde acil yardım göndermesini istediği bildirildi.

Rus İnterfaks ajansı, Güney Osetya Güvenlik Konseyi Başkanı Anatoliy Barankeviç'in yaptığı açıklamada, ''Rusya'dan yardımı bir saat içinde göndermesini istiyoruz. Aksi takdirde çok sayıda kayıp olacak'' ifadesini kullandığını kaydetti.

[FONT=Impact] GÜRCİSTAN YEDEK ASKERLERİNİ SEFERBER ETTİ

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'yi özgürleştirmeye başladıklarını" belirterek, Tshinvali'nin merkezinde çatışmaların sürdüğünü ve binlerce yedek askeri seferber ettiklerini söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı, "Gürcü kuvvetlerinin Tshinvali'nin büyük bir bölümünü özgürleştirdiğini" ifade ederek, "binlerce yedek askeri seferber ettik" dedi. Saakaşvili, şu ana kadar 10 bin yedek askeri silah altına aldıklarını ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

[FONT=Impact] GÜNEY OSETYA LİDERİ KAÇTI

Çatışmaların sürdüğü Güney Osetya'da, ayrılıkçı rejimin lideri Eduard Kokoeti'nin başkent Tshinvali'yi terk ettiği bildiriliyor.

Güney Osetya kaynakları, Kokoeti'nin, bölgenin Rusya'ya açılan kapısı Roki tünelini kullanarak Güney Osetya'yı terk ettiğini iddia ettiler.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili de, Gürcü birliklerinin başkent Tshinvali'yi özgürleştirmeye başladıklarını ve çatışmaların kent merkezinde sürdüğünü açıklamıştı.
Posting Freak
Kafkasya Da Savas
Gürcistan'nın yediği halta bakarmısınız ??..
Rusya,çok güçlü ve gün geçtikçe her anlamda gücüne güç katıyor..
Ruslar,fazla değil,10 yıl sonra dünya'ya meydan okuyacak..
Gürcistan'ı çok yıpratacaklar..
Senior Member
Kafkasya Da Savas
[FONT="Impact"][FONT="Century Gothic"]Benim korkum Türkiye'nin Kuzey Doğu bölgesinde yaşanan bu savaşın bizide etkilemesi zira Gürcistan bizim sınır komşumuz.Rusya'ya gelince Rusya bundan 10 yıl öncede güçlüydü şimdide güçlü,sadece Ekonomik bakımdan çalkantıları vardı.ASAM'da çalıstığım müddetce bu konular üzerine bazı yorumlar olmuştu Osetya bölgesi ile ilgili zira bu bölgede daha önce Beslan baskını olmuştu yani ortalık zaten yeterince karışıktı,şimdi ise kıyamet senaryoları yazılmaya başladı çünkü Gürcistan Devlet Baskanı M.Saakaşvili bir özgürleştirme operasyonundan bahsediyor.Amerika'nın Afganistan ve Irak savaşlarındada söylen bu sözler gene bir vahşetin habercisi olacak sanırım....
Son Düzenleme: 08/08/2008, 12:33, Düzenleyen: munzur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.