You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kafa kesmeleri gören kadın IŞİD militanı Türkiye'ye kaçtı

Kafa kesmeleri gören kadın IŞİD militanı Türkiye'ye kaçtı

Administrator
Kafa kesmeleri gören kadın IŞİD militanı Türkiye'ye kaçtı
CNN'e konuşan Khadija, Suriyeli bir öğretmendi. O, IŞİD'e katılan kadın militanlardan biri. IŞİD'in maaşlı militanı olan Khadija, kafa kesmeleri ve çarmıha gerilmeleri gördükten sonra Türkiye'ye kaçmaya karar veriyor.

Khadija, şoke eden hikayesini şöyle anlatıyor:

İnternetten tanıştığı Tunuslu bir erkek, 25 yaşındaki genç kadını IŞİD'e katılmaya ikna ediyor.

IŞİD'in kadın ekibine katılan Khadija'ya, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'da devriye gezme görevi veriliyor. Bu görev onun diğer kadınların IŞİD'in kurallarına uyup uymadığını denetlemesi anlamına geliyor.

İlk olarak Beşar Esad'a karşı düzenlenen protestolara katılarak IŞİD'e katılma sürecinin başladığını anlatan kadın, silah birleştirme-sökme ve ateşleme eğitimi aldığını söylüyor.
IŞİD'in ayda 200 dolar ödediği Khadija, kaçma kararını kafa kesmeleri gördükten sonra aldığını anlatıyor.

[Resim: 1727793.jpg]

16 yaşında bir erkek çocuğunun tecavüzle suçlanıp çarmıha gerildiğini gören Khadija, hava saldırıları başlamadan bir kaç gün önce Türkiye'ye kaçmayı başarıyor.
Khadija kafa kesmeleri gördükten sonra kendi kendine şunları dediğini itiraf ediyor:

"Ben bu değilim. Benim eğitimde derecem var. Ben böyle olmamalıyım. Bana ne oldu? Buraya gelirken aklımda ne vardı?"


IŞİD militanı, Türkiye'ye kaçtı

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.