You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Kadınlı erkekli karışık yapmayalım"

"Kadınlı erkekli karışık yapmayalım"

Administrator
"Kadınlı erkekli karışık yapmayalım"
[COLOR="#000000"]Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde düzenlenen 195’inci Sis Dağı Yayla Şenliği’nde konuşan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün sözleri, şenlikte horon oynayanları şok etti. Öztürk, kadınlı – erkekli horon oynamanın İslam’a göre haram olduğunu belirterek, ’Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı -erkekli karışık yapmayalım’ dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şenliklerinden biri olan Sis Dağı Yayla Şenliği için dün sabah binlerce kişi Sis Dağı’ndaki şenlik alanında toplandı. Öğle saatlerine doğu horon oynayarak şenlik alanına inenler büyük bir horon halkası kurdu. Davul – zurna ve kemençe eşliğinde yöresel kıyafetli kadınlar ve erkekler horon oynadı, şenliğin tadını çıkardı. Protokolün katıldığı açılış töreni öncesinde sahneye çıkan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün sözleri ise, binlerce kişiye adeta şok yaşattı.

Kadın ve erkeklerin bir arada horon oynamasını günah olduğunu belirten Müftü Hayrettin Öztürk, şunları söyledi:

’Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam’a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın - erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak.

’BİR GÜN KABLOLARINIZ KOPACAK"

Müftü Hayrettin Öztürk’ün konuşmasının bir bölümünde kadın – erkek ilişkileri üzerine anlattığı bir anısı da izleyiciler tarafından yadırgandı. Konuşmalarında, erkeklere, eve gidince eşlerinin ellerini tutmalarını ve gözlerine bakmalarını öğütlediğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

’70 yaşındaki bir hacı amca eve gidiyor, ’hanım Samsun müftüsünü dinledim. Uzat elini de göz göze gelelim. Bakalım hayatımızda ne gibi değişiklikler olacak. Müftü bir şey biliyor herhalde’ diyor. Sonra geldi bana anlattı. Hocam elini uzattı hanım ama gözüme bakmıyor. Dedim ki ona, ’Hanım müftü göz göze gelmemizi söyledi’. Hanım da bana dedi ki, ’Efendi efendi, kablolar koptu cereyan alamiyirim’. Ben de dedim ki, ’Hanım doğru söylüyorsun. Gençken sana dokunmadan da elektriklenirdim. Şimdi jeneratör de işe yaramiyir.’ Onun için kardeşlerim, şu anda elektrik alıyorsunuz, güzel. Elektrik alamayan da var. Cereyanınızı alırken, elektriği almasını bilin, bir gün kablolar kopacak. Eşinize çocuklarınıza güzel davranın. İnsanlarla iyi geçinin. Küs durmayın. Küs duranın ibadetini Allah kabul etmez.

Konuşmasının son bölümünde yine eğlence ve horon konusuna değinen Müftü Öztürk, ’Yiyelim, içelim, içkiden uzak duralım, kumardan uzak duralım. Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı - erkekli karışık yapmayalım’ ifadesini kullandı.

Kürsüden inen Hayrettin Öztürk’ü protokol sıralarında oturan Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan ve Şalpazarı’nın AKP'li Belediye Başkanı Refik Kurukız ile bazı vatandaşlar konuşmasından dolayı kutladı.

Odatv.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.