You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

IŞİD artık büyük tehlike

IŞİD artık büyük tehlike

Administrator
IŞİD artık büyük tehlike
[COLOR="#000000"]Irak Ordusu Sözcüsü Kasım Ata IŞİD'in Irak'ta ve Suriye'de ele geçirdiği toprakların ardından hilafet ilan etmesinin örgütün artık bütün bölgeyi tehdit ettiği anlamına geldiğini söyledi.
Suriye'nin Halep kentinden Irak'ın Diyala eyaletine kadar olan bölgede hilafet ilan eden IŞİD'e Irak ordu sözcüsü yanıt verdi.

Reuters haber ajansına konuşan Irak Ordu Sözcüsü Kasım Ata IŞİD'in bu adımının, örgütün artık bölgedeki bütün ülkeleri tehdit ettiği anlamına geldiğini söyledi.

Ata, "İslam Devleti'nin hilafet ilanı sadece Suriye ve Irak'a değil, aynı zamanda bütün bölgeye ve dünyaya. Bu mesaj İslam Devleti'nin artık bütün ülkeler için tehdit oluşturduğu anlamına geliyor" dedi.

Ordu sözcüsü, IŞİD'in bu adımının ardından tüm ülkelerin tavırlarını değişeceğine inandığını, çünkü örgütün tüm kesimlerin kendisine bağlılığını emrettiğini söyledi.

Hilafet ilanı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) pazar günü Irak'ın Diyala vilayetinden Suriye'nin Halep kentine kadar olan geniş bir bölgede 'hilafet' ilan ettiklerini duyurmuştu.

Örgüt internet üzerinden yayınladığı bir ses kaydında liderleri Ebu Bekir Bağdadi'yi de 'halife' ve 'Müslümanların lideri' ilan etti.

Irak'ta yaklaşık üç haftadır belirli bölgelere hakim olan ve Suriye'de de faaliyet gösteren örgüt isminin de bundan böyle 'İslam devleti' olduğunu açıkladı. IŞİD dünyadaki diğer örgütlere de çağrıda bulunarak 'hilafet' çatısı altında savaşmalarını istedi.

Irak bölünmenin eşiğinde

Irak'ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD'in ülkenin ikinci büyük kenti Musul'un yanı sıra Tikrit ve Ürdün sınırına yakın bölgeleri ele geçirmesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD'in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusunun askerleri bölgeden çekilmişti.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip olan IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004'te Irak'ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak'taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

IŞİD, Suriye'de Mumbuc, petrol bölgesi Rakka ve Irak sınırına yakın Deyr Ez-Zor kentlerini elinde tutuyor. Irak'ta ise Anbar eyaletindeki Felluce ve Ramadi'yi büyük oranda kontrolü altına alan örgüt, son olarak Musul, Tikrit ve Ürdün sınırına yakın bölgeleri de alarak Suriye ve Irak'ta Sünni nüfusun yaşadığı geniş bir alana oturdu.


habergundem.com
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.