You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İran’dan “Türkiye’y i vururuz” tehdidi

İran’dan “Türkiye’y i vururuz” tehdidi

Posting Freak
İran’dan “Türkiye’y i vururuz” tehdidi
İran devrim muhafızları ordusu komutanı General Yahya Rahim Safavi, ABD ve İsrail’in nükleer tesislerini bombalaması halinde isim vermeden Türkiye’yi vurma tehdidinde bulundu
İran, Batılı ülkelerle sürdülen nükleer müzekerelerin başarısız olması halinde ABD veya İsrail’den bu ülkeye yönelik bir askeri müdahaleye anında karşılık vereceklerini belirterek Türkiye’yi vurma tehdidinde bulundu. İran’ın en güçlü kurumu olan Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Yahya Rahim Safavi, “Eğer ABD veya İsrail tarafından tamamen barışçıl olan nükleer tesislerimiz vurulursa buna orantılı şekilde karşılık veririz. Amerika’daki siyasetçiler ve ordu komutanları, bu ülkenin bölgedeki bütün üslerinin İran füzelerinin menzilinde olduğun çok iyi biliyorlar. Öyle bir durumda çok korunmasız kalacaklarını da biliyorlar” dedi. Fars haber ajansına konuşan Safavi, isim vermeden Türkiye’deki İncirlik Üssü ve Kürecik’teki füze kalkanı radarını hedef alacaklarını belirterek, “ABD’nin bölgede 20 üssü bulunuyor. Bu üslerde 100 bin Amerikan askeri bulunuyor. Hepsi İran tehdidiyle karşı karşıya. Ayrıca Basra Körfezi, Kızıldeniz ve Umman’daki 60 Amerikan gemisi de menzilimiz içinde” diye konuştu.

Türkiye stratejik rakip

Aynı zamanda İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in de askeri konulardaki danışmanı olan Safavi, Suriye konusunda da Türkiye’ye de ağır eleştiriler getirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulabileceği uyarısında bulundu. Suriye oknusunda Türkiye başta olmak üzere Suudi Arabistan, Katar gibi bölge ülkelerinin ABD ve Siyonistlerin çıkarlarına göre hareket ettiğini öne süren İranlı general, Türkiye’yi İran’ın “Stratejik rakibi” olarak niteledikten sonra şöyle konuştu: “Türkiye ile ilişkilerimiz halen iyi. Biz İran olarak ABD ve Siyonistlerin bu ilişkiyi bozmayacağını umuyoruz.”
gazetevatan.com
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.