You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

IMF piyasaya altın satışına başlıyor

IMF piyasaya altın satışına başlıyor

Posting Freak
IMF piyasaya altın satışına başlıyor
IMF, merkez bankaları ve resmi alıcılardan sonra piyasaya da altın satışına başlayacağını açıkladı. Piyasaya satışın IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun Eylül ayında aldığı toplam 403.3 ton altın satışına ilişkin kararın uygulanmasında ikinci aşama olacağı belirtildi. İlk aşamada ayrıcalıklı olarak piyasa dışı resmi satıcılara satış yapıldığını, bu tertipte toplam 212 ton altın satıldığını, alıcıların ise Hindistan Merkez Bankası, Mauritius Bankası ve Sri Lanka Merkez Bankası olduğunu bildiren IMF, satılacak 191.3 ton altın kaldığını açıkladı.

IMF altın piyasasında çalkantılara yol açmaktan kaçınma önceliği doğrultusunda, piyasaya satışın zaman içinde aşamalar biçiminde yapılacağını bildirdi. Merkez Bankaları Altın Mutabakatı uyarınca yılda 400 ton altın satılabileceği, beş yılda ise en çok 2 bin ton altının elden çıkarılabileceğini hatırlatan IMF, piyasaya satışların resmi alıcılar ya da ilgili merkez bankalarına gelecekteki doğrudan piyasa dışı satış olanağını ortadan kaldırmadığını vurguladı. Resmi alıcılara satışların piyasaya sunulacak altın miktarını düşüreceği kaydedilirken, satışla ilgili açıklamaların daha sonra yapılacağı bildirildi.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.