ahmetsecer yazdı:HAZRETİ MEHDİ'NİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ
(Link Silindi. Sebep: Forum Kurallarımız gereği propaganda içeren link vermek yasak)
Peygamberimiz (sav) hadislerinde ahir zamanda gelecek olan kutlu şahıs Hz. Mehdi’nin gerek fiziksel gerek ahlaki özellikleri hakkında pek çok tanıtıcı bilgi vermiştir. Hz. Mehdi’nin ahlakının, kendi ahlakına benzediğini bildirmiş, onun Allah korkusunu ve güzel ahlakını övmüştür. Peygamber Efendimiz (sav) Hz. Mehdi’nin, insanların dünyada ve ahiretteki kurtuluşlarına vesile olacak çok kıymetli bir kimse olduğunu belirtmiş ve ortaya çıktığında, insanların “]kar üzerinde sürünerek de olsa ona uymalarını” bildirmiştir. Allah’ın izniyle] Hz. Mehdi’nin zuhuru çok yakındır. Peygamberimiz (sav)'in Hz. Mehdi hakkındaki tasvirleri o kadar detaylı ve açıktır ki,] Hz. Mehdi ortaya çıktığında kendisini görenler bu tasvirlerden hemen kendisini tanıyacaklardır .
Bu belgeselde Hz. Mehdi’nin belli başlı bazı fiziksel özellikleri anlatılmaktadır. Bu alametlerden bazıları şunlardır:
Hz. Mehdi, Peygamberimiz (sav)’in soyundan olacak, ]Hz. Mehdi’nin omzunda “Nübüvvet, (Peygamberlik) mührü”nün bulunacak ve 40 yaşlarında olacaktır.
]Hz. Mehdi’nin yüzünün güzel ve nurlu, saçlarının siyah, kaşlarının kavisli, gözlerinin iri, güzel burunlu, parlak dişli, alnının ise açık ve geniş olacağı da hadislerde bildirilmektedir. Ayrıca Hz. Mehdi’nin sakalı siyah, sık ve bol olacak, yanağında da bir ben bulunacaktır. Ten rengi Arabi (kırmızıyla karışık beyaz) olacaktır. Bütün bunların yanısıra hadislerde bildirildiğine göre Hz. Mehdi çok heybetli, orta boylu, iri gövdeli, karnı geniş, güzel yüzlü Beni İsrail görünümlü bir insan olacaktır.
uzun bir yazı,okumak isteyenler okusun....
İnsanlar bu çerçeveye uyan birini görünce hemen inanacaklarsa iş kolay ,zor tarafı da bu tabloya benzeyen her kişi Mehdi olacaksa işte bu zor.
O kişi insanları kandımak için belki estetik operasyon yaptırmış olabilir
İnsanların böyle şekilcilikle birini beklemeleri ne kötü, karşılarına Allah'ın haşa kendisi gelse,bu tasvire uymuyor diye demekki insanlar inanmayacak.
Hiç kimsenin aklına gelen kişinin "kadın" sıfatında gözükebileceği gelmiyor sanırım.
Öyle ya,Allah kimi isterse O'nu gönderir,bu Allah'ın şanına kalmıştır.
İnsanlar Hz. Mehdi'yi niye beklerler,ahir zamanın gelmesini neden isterler,ahir zaman neden gelir,insanların azmalarından dolayı olabilir mi?
O halde insanlar Mehdi'yi beklemek yerine kendilerine çeki düzen versinler,ahlaklarına,edeblerine,namuslarına,ellerine,dillerine,bellerine dikkat etsinler.
Kimse kimseye kötülük düşünmesin,toplumun huzuru ve geleceği için sevgi ön planda olsun,savaşlar,cinayetler,din adına yapılan kıyımlar,dünya malı için yapılan zulümler ortadan kalksın.
insanlar,sanki normalmiş gibi ahlaksızlığı kendilerine yaşam biçimi seçmesinler.
Kadınlarda ve erkeklerdeki Allah esirgesin aldatmalar,sadakatsizlikler,aile huzursuzlukları,çocukların ipinden kopmuş gibi yetiştirilmeleri,boşanmaların hızla artması ve bunun sonucunda da toplumun çığrından çıkarak düzensizleştirilmesi kıyamet alametidir.
Din açısından ele alacak olursak,Muhammed-Ali yolunun unutulmaya başlaması veya başlatılması ,ibadetlerin yapılmasından kaçınılması,yok sayılması, İmam Üseyin ve Ehlibeyt gibi güzel bir mirasa sahip çıkılamaması.
Tüm dünyada baş gösteren ,depremler,seller,tsunamiler,heyelanlar,yanardağ patlamaları vs gibi afetler,Allah tarafından insanlara uyarı amacıyla yapılmasına karşılık,yukarıda saydığım şeyler hızını kesmeden daha da kötüye doğru gitmektedir.
Özellikle de Türk toplumu olarak bu kadar yozlaştığımız,yozlaştırıldığımız bir dönemde,televizyonlar insanları uyutmak amacıyla kullanılıp,enses ilişkilerin yaşandığı filmler,kimin eli kimin cebinde diziler, evlendirme programları,yemek programları,gelin-kaynana programları,biri bizi gözetliyor haline gelmiştir.
evlilik çok kutsal bir müessesedir çünkü Muhammed-Ali ve Ehlibeyt'ten kalmıştır.
dinimizde ]Ehlibeyt nikahı vardır ve Hz. Muhammed Mustafa'nın,kızı Hz. Fatıma'ya ve Hz. Ali'ye kıydığı çok güzel ve anlamalı bir nikahtır.
Türk toplumu yardımlaşmayı severdi,insanlar birbirine sevgiyle yaklaşırdı,oysa şimdi yemek programlarına bakıyorsunuz,dedikodu,azarlama,kavga vs vs.
Oysa dedikodu çok kötü ve günahtır,cenaze abdesti aldırılırken bile"]dedikodu yaptım bana gülümse,dedikodu yaptım bana gülümse " diye af dilenir.
Komşusu aç yatarken,tok yatan bizden değildir felsefesi değişmiş,"]önce ben,önce" ben haline gelmiştir.Para en büyük amaç edinilmiş,çıkar ilişkileri ön plana çıkmıştır.
Yetimler,dullar sadece seçim zamanlarında devlet tarafından hatırlanmış,diğer zamanlarda unutulmuşlardır.
Hz. Peygamberimizin ,Pir Zöhre Ana'ma aktardığı bir nefeste
....
]Sevmez öksüzleri,vermez dullara
]...
]soracağım bunu birgün kuluma
demesi
bu olayın ne kadar önemli olduğunun altını çizmektedir.
]Pir'im, kişinin sabah kalktığında acaba bugün kimin yuvasını yıksam,kime kötülük etsem,kimin karısına kızına baksam diyen kişilerin,]ecellerinin peşlerinde olduğunu söylemiştir.
Burdan da ]namusun modasının hiç geçmeyeceği
]Kısaca, Allah dönem dönem şanını giydirdiği kimseleri,insanlara ışık olsın diye gönderir.
]Herkes Mehdi mübareği bekleye dursun,çok şükür biz Mehdi'mize kavuştuk....gören gözler aydın olsun....