You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hükümet'ten 'cemevi' talebine ret!

Hükümet'ten 'cemevi' talebine ret!

Posting Freak
Hükümet'ten 'cemevi' talebine ret!
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hükümet'ten 'cemevi' talebine ret
[Resim: 121120081323351199446_2.jpg][Resim: 2.gif][Resim: 2.gif]

Hükümete taleplerini ileten Alevilerin, cemevlerine yönelik talebine ret geldi.
] [Resim: 2.gif]Meclis Genel Kurulu’da Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini öngören yasa tasarısının gündeme alınması için verdiği önerge görüşüldü. Kamer Genç, “Kiliselere, sinagoglara vergilerden para aktarılıyor, ama cemevleri ibadethaneden sayılmıyor” dedi.
]
]CHP Sivas Malik Ecder Özdemir ise “ Alevi ]lerin sizden istediği eline beline diline sahip olmanız” diye konuştu.
]
]Ancak yapılan sayı üstünlüğü nedeniyle AKP'lilerin desteği olmadan yapılan her oylamada olduğu gibi Alevi ]lerin cemevi ] talebine yönelik tasarının Meclis gündemine alınması da oylamayla reddedildi. Böylece hükümet, Alevi ]lerin taleplerine kulağını tıkamış oldu.
Bir ismi Ali’dir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.