You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hopa'da yine cop, yine gaz

Hopa'da yine cop, yine gaz

Posting Freak
Hopa'da yine cop, yine gaz
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs’taki Hopa mitinginde çıkan olaylar nedeniyle 5 aydır Erzurum’da tutuklu bulunan 5 kişi hakkında, “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “polise mukavemet” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya başlandı. Duruşma öncesi yine olaylar çıktı.

Erdoğan’ın 31 Mayıs’taki Hopa mitingi öncesinde çıkan ve emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun da yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili 5 aydır Erzurum’da tutuklu bulunan 15 kişiden Şafak Ustabaş, İdris Akbıyuk, Şinasi Gümüşkaya, Cengiz Akyüz ile Şaban Kotil hakkında “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “polise mukavemet” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya başlandı.

‘İddianame polis fezlekesinin kopyası’

Duruşmada iddianameye ilişkin söz alan Hopa tutuklularının avukatı Meriç Eyüpoğlu, soruşturmadaki gizlilik kararı nedeniyle savunma haklarının uzun süre engellendiğini belirtti. Eyüpoğlu, iddianamenin, polis fezlekesi aynen kopyalanarak hazırlandığını söyledi. Mahkeme 5 saat süren duruşmanın ardından söz konusu 5 kişinin tahliyesine karar verdi.

Tutuklu avukatlarından Suna Coşkun, “Burada yasalarla izah edilemeyecek bir durum söz konusudur. Aynı suçlamalarla görevsizlik kararı verilerek Hopa Savcılığı’na gönderilen dosyada tutuklu müvekkillerimizle ilgili belirsizlik sürmektedir. Aslında tüm tutuklu müvekkillerimizin şu anda burada olması lazım, ama ne yazık ki belirsizlik devam ediyor” dedi.

Polis vazgeçmiyor

Bu arada duruşma öncesinde Hopa kent meydanında toplanan, aralarında Derelerin Kardeşliği Platformu, Hopa Derelerini Koruma Platformu ve çeşitli çevre örgütleri ile ÖDP, Halkevleri, ESP ve çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve tutuklu yakınlarının bulunduğu yaklaşık 350 kişi, “Çayına suyuna sahip çıkan Hopa tutukluları serbest bırakılsın” pankartı ile Hopa Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polis, yolu keserek grubun adliye binasına yaklaşmasına izin vermedi. Olaylara müdahale eden Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ise grubu yolun karşı tarafına geçmeleri için uyardı. Ancak adliye yakınında beklemek isteyen grupla polis arasında bir süre tartışma yaşandı. Tutuklu yakınları, cezaevi aracı ile adliye binasına getirilen tutuklu sanıkları alkışlar ve sloganlarla karşıladı. Bu sırada adliye binasına yaklaşmaları engellenen grupla polis arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Polis gruba cop ve biber gazı ile müdahale etti. Bazı kadın ve çocuklar biber gazından etkilenirken bir kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.
25 Ekim 2011
Cumhuriyet
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.