Operasyonlar Tac Mahal Oteli merkezli aralıksız sürerken, Kudüs'ten gelen haberde olaylarda yahudi bir haham ve karısının da öldürüldüğü duyuruldu.Hindistan 'ın Mumbai kentindeki Tac Mahal otelinin içinden yoğun ateş ve şiddetli patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.
Bölgedeki AFP muhabiri, Hintli komandoların halen içeride bulunan militanları etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını, otelden yoğun silah ateşi ve şiddetli patlama seslerinin duyulduğunu belirtti.
Askeri kaynaklar, otelde ağır silahlı üç militanın bulunduğunu açıklamıştı.
Bu arada, onlarca militan tarafından kentin çeşitli yerlerine düzenlenen terör saldırılarında ölenlerin sayısının 155'e yükseldiği bildirildi.
YAHUDİ HAHAM VE KARISI ÖLDÜRÜLDÜ
Mumbai'de, saldırganlar tarafından basılan Yahudi dini merkezinde rehin tutulan İsrailli Haham Gavriel Holtzberg ile karısı Rivka'nın öldüğü bildirildi.
İsrail basınına yansıyan bilgilere göre, Habad Hareketi New York Merkezi, yaptığı bir açıklama ile Mumbai Habad Hareketi Direktörü Haham Gavriel ile eşi Rivka Holtzberg'in Hindistan 'daki terörist saldırıda öldüklerini doğruladı.
Çiftin küçük oğulları, 2 yaşındaki Moşe, Habad merkezinden bakıcısı ile teröristlerin ilk baskın saatlerinde kurtulmuştu.
Küçük çocuk için Hindistan 'a giden dede ve babaannesinin çocuğu teslim aldıkları da kaydedildi.
SALDIRGANLAR SİLAHLARINI OTELDE SAKLAMIŞLAR
Hindistan 'ın Mumbai kentindeki saldırıları düzenleyen militanların, saldırı öncesi Oberoi/Trident otelinde silah ve patlayıcıları gizlediği bildirildi.
Hindistan iç istihbarat servisinden adını açıklamak istemeyen üst düzey bir yetkili, Ebu İslami adlı bir militanı yakaladıklarını, bu kişinin, diğer saldırganların Mumbai'ye deniz yoluyla gelmelerinden dört gün önce Oberoi/Trident oteline yerleştiğini belirtti.
Yetkili, söz konusu şahsın yerleştiği odayı, aralarında 40 el bombasının da bulunduğu patlayıcılar ile uzun süreli bir operasyonda kullanılmak üzere silahlar gizlemek için kullandığını kaydetti ve bu silahları, patlayıcıları, Çin malı el bombalarını kimin sağladığını öğrenmek için sorgunun devam ettiğini söyledi.
Haber: AA