You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayrünisa Gül de skandal beldede arazi almış

Hayrünisa Gül de skandal beldede arazi almış

Posting Freak
Hayrünisa Gül de skandal beldede arazi almış
Hayrünisa Gül de skandal beldede arazi almış

İstanbul'da geçen ay 400 jandarmanın bastığı, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ile birlikte 25 kişinin tutuklandığı yolsuzluk ve çete soruşturmasında şok üstüne şok yaşanıyor. Belde'nin tutuklu Belediye Başkanı'na Adalet Bakanı Şahin'in önceki yıllarda kendisine arsa alması için vekaletname verdiğinin belirlenmesinin ardından Hayrünnisa Gül'ün de beldede arazi sahibi olduğu ortaya çıktı.




[Resim: medya.php?mn=13261]


İstanbul'da geçen ay 400 jandarmanın bastığı, Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ile birlikte 25 kişinin tutuklandığı yolsuzluk ve çete soruşturmasında şaşırtıcı gelişmeler yaşanıyor. Belde'nin tutuklu Belediye Başkanı'na Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in önceki yıllarda kendisine arsa alması için vekaletname verdiğinin belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün de beldede arazi sahibi olduğu ortaya çıktı.

Jandarma operasyonu sırasında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın odasında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in vekaletnamesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'e ait arsanın ödenmiş vergi makbuzları da bulundu. Soruşturmayı yürüten jandarma Yıldız'a makbuzları sordu. Yıldız, vergilerin zamanında ödendiğini, bu ödemeleri daha sonra Bayan Gül'ün kendisine gönderdiğini ve olası vergi geçiklemelerinin bu şekilde önlendiğini söyledi. Yapılan sorgu ve inceleme üzerine Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra vergileri gözaltına alınan belediye başkanının takip ettiği anlaşıldı. Cezaya düşmemesi için yapılan vergi ödemeleri bedellerini Bayan Gül'ün daha sonra gönderdiği belirlendi. Ancak bu sorgulama ve belgeler zabıtlara geçmedi.

Bayan Gül doğruladı

Bu arada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hasrünnisa Gül, konuya ilişkin ANKA'nın sorularını başın danışmanı aracılığıyla yanıtladı. Basın danışmanın verdiği yanıtta, "Evet o belediye sınırları içinde bir arsa alındı. Ancak bu 14-15 yıl kadar önce alınmış bir arsa. O dönem yaptığı birikimlerden alınmış ve belediyeden de tamamen ayrı olarak özel bir firmadan alınmış bir arsa" denildi. Hilmi Yıldız ismini de ilk defa duyduğunu ve kendisini tanımadığını söylediğini aktaran basın danışmanı, Hayrünisa Gül, tapu belgelerinin kendisinde olduğunu ve tüm vergi ödemelerini kendisinin yaptığını söylediğini aktardı.
Bu arada, arsanın tam yeri ve kaç dönümlük bir arazı olduğu konusunda bilgi verilmedi.
ATALAR ATASI GİDER
ANALAR ANASI DÖNER
ERMENİLER BİZİ KÖRLER
DÖK DERSİMİ ZÖHRE ANA


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.