You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hatay’da Alevi-Sünni gerginliği

Hatay’da Alevi-Sünni gerginliği

Posting Freak
Hatay’da Alevi-Sünni gerginliği
İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesi bugün Suriye'den Hatay'a sığınan grubun Hatay bölgesinde yarattığı huzursuzluğa dair bir habere yer verdi.

“Suriyeli sığınmacı sayısı arttıkça Türkiye etnik gerilimi hissediyor” başlıklı haberde Hatay'ın, Sünni ve Aleviler'in birlikte yaşadığı Samandağ bölgesinde, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e karşı gösteri yapıldığı aktarıldı.
Gerilimin kaynağı, Müslüman Kardeşler’in ağırlık sahibi olduğu Sünni Suriye muhalefetinin, bu muhalif söylemde Suriye’de iktidarda olmaları dolayısıyla Aleviler’e karşı bir tavra da yer vermesi. Hatay’daki Alevi nüfus, muhalefete karşı çıkıyor ve Beşar Esad yönetimi yanlısı bir tavır alıyor.
(soL-Haber Merkezi)
Seke seke geldim ayağım yoktur
Hak mehlemi sende Zöhrem’dir doktur
Kimi kafir olmuş karnısı boktur
Süzünü süzünü postunda otur.

Türkiye’ye çıkarmışım bir gelin
Urufu Zöhre Ana onu pir bilin
Muhammet elçisi Ana’dır deyin
Hak için dergaha niyaza inin.


Bildiren: Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.