You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gökyüzü şölenini kaçırmayın

Gökyüzü şölenini kaçırmayın

Posting Freak
Gökyüzü şölenini kaçırmayın
16 Ağustos 2008 Cumartesi 09:02


Bu gece dünya, ay ve güneş bir noktada buluşacak ve gökyüzünde tam bir şölen olacak.

Bu gece Ay'ın bakır renginde görüneceği ''Parçalı Ay Tutulması'' yaşanacak. Türkiye'den de çıplak gözle izlenebilecek tutulma, 21.24'te başlayacak ve gece 00.10'da gerçekleşecek.
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi'nin tutulma nedeniyle düzenleyeceği etkinlikte Başkentliler, teleskoplarla gökyüzünü izleyebilecek.
AÜ Rasathanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalması ile gerçekleşiyor.

TÜRKİYE TAMAMINI GÖRECEK

Ancak Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya'nın tam gölge konisine girmeyebiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulma ''Parçalı Ay Tutulması'' olarak adlandırılıyor. Bu gece gerçekleşecek ''Parçalı Ay Tutulması'' Dünya'nın neredeyse tümünden görülebilecek. Ancak Türkiye, tutulmanın tamamının gözlenebileceği bir bölgede bulunması dolayısıyla şanslı olarak değerlendiriliyor.

MAKSİMUM TUTULMA 00.10'DA

Bu gece, Türkiye Saati ile 21.24'te Ay'ın Dünya'nın yarı gölge konisine girmesi ile başlayacak tutulma, 22.36'da Ay'ın Dünya'nın tam gölge konisine girmesi ile devam edecek ve maksimum tutulma 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan TSİ 00.10'da gerçekleşecek.
Dünya atmosferinin Güneş'ten gelen mavi ışınları saçıp, kırmızı ışınları kırarak Ay'ın üzerine düşürmesinden dolayı Ay'ın bakır renginde görüneceği tutulma, çıplak gözle ve her çaptan teleskopla izlenebilecek ve fotoğrafı çekilebilecek.
AÜ Rasathanesi, bu özel gök olayını Ankaralılarla paylaşabilmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyor. Tutulmayı izlemek isteyenlerin 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece TSİ 00.00 dolaylarında çıplak gözle izleyebileceği bu gök olayında, Rasathanenin etkinliğine katılacak olanlar da uzman astronomlarla sohbet etme, teleskoplardan gökyüzüne bakma ve popüler gökbilim konularında sunumlar dinleme olanağına sahip olacak. Etkinlik programına ve rasathaneyle ilgili tüm ulaşım ve iletişim bilgilerine ''http://rasathane.ankara.edu.tr'' adresinden ulaşılabilecek.




Kaynak:İnternetHaber
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Gökyüzü şölenini kaçırmayın
kaçırmıyorum ama henüz başlamadı SmileSmileSmileSmile
Bizim yolumuz insanlık yoludur.
Zöhre Ana


Senior Member
Gökyüzü şölenini kaçırmayın
bir konu uzerinde deginmek istiyorum yapigim son arastirmalara gore gok biliminde dunyaya hizla yaklasmakta olan bir gezegenin gozle gorulmesi mumkun olacakmis ,bu gezegenin iris uydusu tarafindan 1980 lerde bulundugu ve bazi maya ve summerler tarafindan da bilindigi soyleniyor hatta nasa guney kutpunda bu gezegeni iyi incelemek icin bir gok izleme istasyonuda var oldugu biliniyor bunlardan bir aciklama yapilirsa cok sevinirim
Son Düzenleme: 10/02/2009, 22:13, Düzenleyen: maho.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.